Бюлетин

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

“АББ” и “Самсунг Електроникс” създават холистична технология за умни сгради

Снимка: “АББ”

“АББ” (ABBN: SIX Swiss Ex) и “Самсунг Електроникс”(Samsung Electronics) ще си сътрудничат в глобално партньорство, за да осигурят съвместно разработени технологии за спестяване и управление на енергия и интелигентна връзка с Интернет на нещата (IoT) както на жилищни, така и на търговски сгради. Това съобщиха от “АББ”.

Сградите генерират почти 40 процента от годишните глобални емисии на въглероден диоксид, а партньорството между двете компании ще създаде платформа за изграждане на дългосрочни отношения за иновации в областта на интелигентните технологии и устройства и тяхното управление.

Сътрудничеството ще даде възможност на “Самсунг” и “АББ” да разширят достъпа на клиентите си до технологиите за домашна автоматизация и по-добро управление на устройствата, като същевременно ще спомагат за изместването на електрическото натоварване.

Умните домове използват свързани устройства и уреди, интегрирани чрез централизирана система, за да пестят пари, време и енергия.

Свързвайки приложението “Самсунг СмартТинкс” (Samsung SmartThings) и Решенията за домашна автоматизация на АББ например, жителите ще могат да използват личните си устройства за наблюдение и управление на пълна гама бяла техника, както и сензори за газ и дим, системи за енергия, сигурност и комфорт, всичко това от едно приложение.

Проактивното управление на уреди като съдомиялни и перални машини, да работят извън пиковите натоварвания, например, гарантира оптимизиране на мрежата и по-ниски разходи за енергия.

Майк Мустафа, президент на АББ “Умни сгради”, каза: “Представяме си бъдеще, в което нашите клиенти могат да се възползват от значителни икономии на въглерод и енергия чрез подобряване на достъпа до напълно интегрирана и холистична технология за интелигентни сгради.

Партньорството с основен лидер в технологичните иновации като Samsung Electronics допълнително подкрепя визията на АББ и предлага свързване на цели сгради с отворени и общо съвместими решения, както и предоставяне на информация за общата консумация на енергия, включително елементи като зареждане на електромобили. Това не само свежда до минимум въглеродния отпечатък на сградата, но осигурява безпроблемно и ангажиращо потребителско изживяване.”

Още от Built.bg:  След дебата с Тръмп: Ще оцелее ли кандидатурата на Байдън за втори мандат?

Заедно с решенията за домашна автоматизация, двете компании възнамеряват да разширят сътрудничеството между продуктите за отопление, вентилация и климатизация (ОВК), системата за управление на стаите с променлив поток на хладилния агент (VRF) на Samsung Electronics и системата на АББ за управление на ОВК за търговски сгради и многофамилни жилищни обекти.

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

BUILT.BG С КАФЕТО СУТРИН

Започнете деня си с най-важното и интересното от света на строителството, икономиката и инвестициите. Всяка сутрин в 7 ч. Директно в имейла ви.

Още от Built.bg

Създателите

Коментари и анализи

Built.bg Podcast

Избрано за Вас

Инфраструктура

Архитектура

Градска среда и Урбанизъм

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Бохемски истории

Be Green

Войната в Украйна

Последвайте ни

Запиши се за електронния бюлетин на Built

Само качествено съдържание, без спам