Бюлетин

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Андрей Цеков: Ако сега затворим за ремонт Дунав мост при Русе, трафикът ще е кошмарен

Снимка: БТА

Ако сега затворим за ремонт Дунав мост при Русе трафикът ще е кошмарен, смята министър Андрей Цеков. Мостът се нуждае от ремонт, Агенция “Пътна инфраструктура” (АПИ) я планира и дори е обявена обществена поръчка. Може сами да си представите обаче какво ще последва, ако сега затворим Дунав мост – трафикът ще стане кошмарен и движението ще се насочи извън България. Надявам се такъв ремонт да е след 2025 г., за да бъдат изградени участъци по пътя до Видин, който да поеме трафика на ТИР-овете, каза министърът на регионалното развитие Андрей Цеков на заседание на ресорната комисия в парламента.

От октомври 2022 г. никой в страната не поддържа легално пътищата в страната, защото няма сключени договори с пътните фирми, каза още министърът. По думите му АПИ ще наруши законите, ако възложи поддръжка на пътната мрежа без договори. Ако законът за пътищата се изпълнява, ще бъде нарушен закона за обществените поръчки, подчерта Цеков. Без законодателно решение и изчистване на лоши практики няма да стане, допълни народният представител Настимир Ананиев.

МРРБ има готовност до края на следващата седмица да подпише допълнителни споразумения по 85 общински проекти за ремонт на инфраструктура, каза министър Цеков. От тях има 40 проекта по програмата за общински пътища на стойност близо 77 млн. лева. За ремонт на общински улици готовност има проекти на стойност над 10 млн. лева от 13 общини. Отделно 23 общини са подготвили ВиК проекти за 23 млн. лева, каза министър Цеков.

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

BUILT.BG С КАФЕТО СУТРИН

Започнете деня си с най-важното и интересното от света на строителството, икономиката и инвестициите. Всяка сутрин в 7 ч. Директно в имейла ви.

Още от Built.bg

Създателите

Коментари и анализи

Built.bg Podcast

Избрано за Вас

Инфраструктура

Архитектура

Градска среда и Урбанизъм

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Бохемски истории

Be Green

Войната в Украйна

Последвайте ни

Запиши се за електронния бюлетин на Built

Само качествено съдържание, без спам