Бюлетин

Андрей Цеков нареди спешна проверка на ремонта на пътя Мъдрец – Гълъбово

Снимка: БТА

Спешна проверка на процедурите за основен ремонт на третокласния път Мъдрец – Гълъбово нареди министърът на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков, съобщиха от ведомството.

Ръководствата на Агенцията „Пътна инфраструктура“ и ВиК – Стара Загора трябва до вторник да предоставят доклади, включително и за възможностите за подмяна на водопроводната мрежа в селата Обручище, Медникарово и Искрица, които са в обхвата на шосето, посочиха от Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ).

Проверката ще изясни какво са обещавали и направили последните министри пред жителите на Гълъбово и Обручище.

От МРРБ посочват, че до дни се очаква да се изясни има ли проект, проведена ли е обществена поръчка, избран ли е изпълнител, подписан ли е договор, има ли разрешение за строеж и др., както и вариантите за законови възможности за ускоряване на процеса.

На база на събраните данни в максимално кратък срок ще се изработи план за трайно решаване на проблема за жителите на района, добавиха от министерството. Те припомнят, че третокласният път не е ремонтиран основно от 1976 г. По него всеки ден минават над 2000 работници от рудниците на мините към „Марица изток“.

На 30 юни, зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството инж. Ивайло Стайков посети Стара Загора. Там той обсъди с управителя на ВиК инж. Радостин Миланов, директора на Областното пътно управление Стойка Калудова и експерти от АПИ ремонта на пътя Мъдрец – Гълъбово, съобщиха от МРРБ. Дискутирана бе и необходимостта от подмяната на водопроводната мрежа в селата Обручище, Медникарово и Искрица, които са в обхвата на шосето.

Още от Built.bg:  Вотът на недоверие към правителството беше отхвърлен

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

BUILT.BG С КАФЕТО СУТРИН

Започнете деня си с най-важното и интересното от света на строителството, икономиката и инвестициите. Всяка сутрин в 7 ч. Директно в имейла ви.

Още от Built.bg

Създателите

Коментари и анализи

Избрано за Вас

Инфраструктура

Архитектура

Градска среда и Урбанизъм

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Бохемски истории

Be Green

Войната в Украйна

Built.bg Podcast

Последвайте ни

Запиши се за електронния бюлетин на Built

Само качествено съдържание, без спам