Бюлетин

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Андрей Гюров: Няма политически рекет с парите за пътните строители

Коалиционен съвет се състоя в Министерския съвет в неделя вечерта. Участваха премиерът Кирил Петков и ръководствата на формациите от управляващата коалиция.

Преди срещата един от кандидатите – Андрей Гюров от „Продължаваме Промяната“ (ПП), обяви във фейсбук, че оттегля кандидатурата си за управител на БНБ. Премиерът Кирил Петков даде изявление пред медии малко преди 17:00 ч., като заяви, че ще запознае коалиционните партньори с аргументите за оттеглянето на Гюров и ще поиска продължаване на законодателните инициативи, сред които закриването на спецсъда и спецпрокуратурата. Той посочи и темата за разплащането със строителните фирми като акцент в разговорите.

След края на съвета председателят на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов съобщи пред медиите, че партията няма да се откаже от своя кандидат – Любомир Каримански, „защото няма причина за това“. Той каза пред медиите, че възприема това като „изнудване“.

„Използват проблема със строителните фирми колегите като натиск за взимане на решение и на всичко отгоре правят намеци, че там има някаква корупционна схема, която ние ще реализираме. Аз не разбирам каква е тя. Те знаят, че няма такава. Говорихме си, казаха, че няма такава. Не разбирам, ще предложат някакво ново решение.“

Това коментира пред журналисти Йорданов. По думите му министерството на регионалното развитие се отказва от този начин на плащане, който е бил предложен. „Министерският съвет да взима решения на коя фирма, колко, как и отговорността да я носи Кирил Петков и Асен Василев“, коментира още Йорданов.

Тошко Йорданов, ИНТ, снимка: БТА

Пред bTV Гюров бе категоричен, че няма политически рекет с парите за пътните строители и МРРБ  и добави:

Вие преценете кой използва рекет в момента

Тошко Йорданов подчерта, че за ИТН е важно „всичко да е чисто“. „Да няма намеци за корупция там, където няма, защото това е грозно, долно и лъжливо“, заяви той. По думите му ИТН ще предложи парламентарна комисия, която да одобрява големите плащания и на другите министерства, не само на регионалното.

Още от Built.bg:  След дебата с Тръмп: Ще оцелее ли кандидатурата на Байдън за втори мандат?

 

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

BUILT.BG С КАФЕТО СУТРИН

Започнете деня си с най-важното и интересното от света на строителството, икономиката и инвестициите. Всяка сутрин в 7 ч. Директно в имейла ви.

Още от Built.bg

Създателите

Коментари и анализи

Built.bg Podcast

Избрано за Вас

Инфраструктура

Архитектура

Градска среда и Урбанизъм

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Бохемски истории

Be Green

Войната в Украйна

Последвайте ни

Запиши се за електронния бюлетин на Built

Само качествено съдържание, без спам