Бюлетин

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ангел Джоргов: От края на лятото предстои улица „Оборище“ да стане пешеходна зона

От края на лятото предстои ул. “Оборище” да стане пешеходна зона, каза пред журналисти заместник – кметът на Столична община в направление „Обществено строителство“ Ангел Джоргов, по време на проверката на ремонта на ул. “Шипка”. Участъкът на ул. „Оборище“ между ул. „Георги С. Раковски“ и храм-паметник “Св. Александър Невски” ще се превърне в една много хубава пешеходна зона, обясни Джоргов и допълни, че това е важна информация за столичани и посетителите на София.

Ангел Джоргов, снимка: БТА

Ремонтните дейности в централната градска част текат от лятото на миналата година, каза зам.-кметът и обясни, че около 70% от дейностите са извършени до момента. Улица „Шипка“ е част от ремонтните дейности в зона четири, посочи Джоргов и обясни, че по нея е изцяло пренаредено пътното платно, има нови тротоари, а строителните дейности приключват. Приключили сме и дейностите по площад „Гина Кунчева“, каза Джоргов. Той поясни, че карето,  което е до Народното събрание към Софийски Университет „Св. Климент Охридски“, също е готово. По думите му от общината максимално са се постарали да се съобразят с празниците, които минаха – 3 март, както и великденските.

Зам.-кметът в направление „Обществено строителство“ обясни, че пренареждането на жълтите павета ще започне след средата на месец май. Знаете, че след като бяха пренаредени миналата година, се получи разместване, така че ще бъдат пренаредени за сметка на фирмата изпълнител, каза Джоргов. По думите му в последните седмици с работна група, назначена от кмета на София Йорданка Фандъкова, която включва професори от всички университети в столицата, които имат отношение, строители, проектанти, надзорници и други, е направен участък за тестове на настилката извън централната градска част. Резултатите са готови и е приключен окончателният протокол.

Още от Built.bg:  Преговорите за изграждане на газопровода "Силата на Сибир 2" между Русия и Китай са пред провал
Снимка: БТА

Пренареждането на жълта паважна настилка в участъка ще се извърши, след одобрение на нова технология от Националния институт за недвижимо културно наследство, както и след приключване на строителните дейности по ул. “Оборище”, тъй като тя е обходен маршрут на бул. “Цар Освободител”. Пренареждането ще се случи с допълнителни материали, както във фугите между отделните павета, така и във възглавницата, която е под паветата, каза още той.

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

BUILT.BG С КАФЕТО СУТРИН

Започнете деня си с най-важното и интересното от света на строителството, икономиката и инвестициите. Всяка сутрин в 7 ч. Директно в имейла ви.

Още от Built.bg

Създателите

Коментари и анализи

Built.bg Podcast

Избрано за Вас

Инфраструктура

Архитектура

Градска среда и Урбанизъм

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Бохемски истории

Be Green

Войната в Украйна

Последвайте ни

Запиши се за електронния бюлетин на Built

Само качествено съдържание, без спам