Бюлетин

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

АПИ обяви обществените поръчки за ремонт и поддържане на републиканските пътища за следващите 3 години

Агенцията “Пътна инфраструктура” (АПИ) обяви обществените поръчки за избор на изпълнители за поддържане на републиканските пътища за следващите 3 години, съобщиха от пътната агенция.

Обществените поръчки са за поддържане на автомагистралите “Хемус”, “Тракия”, “Струма” и “Марица”, както и за пътната мрежа в шестте района за планиране – Северозападен, Северен централен район, Североизточен, Югоизточен, Южен Централен и Югозападен район. Дейностите на обществените поръчки ще се финансират от държавния бюджет и в съответствие с разчетените в бюджета на АПИ средства за всяка година.

Поддържането на автомагистралите “Хемус”, “Тракия”, “Марица” и “Струма” през следващите три години прогнозно ще струва 418 852 500 лв. без ДДС.

Сумата е разпределена за над 104 км от магистрала “Хемус” на територията на областните пътни управления София и Ловеч, с прогнозна стойност 75 392 500 лв. без ДДС. За участъка на територията на ОПУ-Шумен и ОПУ-Варна индикативната стойност е 52 млн. лв. без ДДС. Дължината на отсечката е 111 км.

За цялата дължина на магистрала “Тракия” – близо 407 км, които преминават през територията на областните пътни управления София, Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Сливен, Ямбол и Бургас, прогнозната стойност за трите години е 183 960 000 лв. без ДДС.

За тригодишната поддръжка на 135-те км от магистрала “Марица” прогнозната стойност е 72 250 000 лв. без ДДС. Магистралата е на територията на ОПУ-Стара Загора и ОПУ-Хасково.

За поддържането на автомагистрала “Струма” в участъка от тунел “Блатино” до Кулата на територията на ОПУ-Кюстендил и ОПУ-Благоевград прогнозната стойност е 35 250 000 лв. без ДДС. Дължината на отсечката е над 98 км. За поддържането на 56-километровия участък от София до тунел “Блатино” е сключен договор с изпълнителя, избран в тръжна процедура за срок от 5 месеца.

Още от Built.bg:  Във Великобритания се провеждат парламентарни избори

Изпълнителите ще осигуряват дейностите по поддържането на републиканските пътища – текущо, зимно и ремонтно-възстановителни работи при аварийни ситуации. В текущия ремонт е предвидено отстраняване на отделни повреди по пътното платно, възстановяване на разрушени отводнителни съоръжения, ремонт на пукнатини и неравности по пътното платно, запълване на фуги на пътни съоръжения, укрепване на откоси, профилиране и оформяне на банкети, почистване на малки свлачища, срутища и наноси, ежемесечно почистване на битови отпадъци в обхвата на автомагистралния участък и др.

Заложените гаранционни срокове на изпълняваните работи са: за ръчно изкърпване на единични дупки и деформации в настилката с плътна асфалтобетонова смес – шест месеца; за машинно изкърпване на единични дупки и деформации на настилката с плътна асфалтобетонова смес – две години;  за машинно полагане на плътна асфалтобетонова смес – три години.

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

BUILT.BG С КАФЕТО СУТРИН

Започнете деня си с най-важното и интересното от света на строителството, икономиката и инвестициите. Всяка сутрин в 7 ч. Директно в имейла ви.

Още от Built.bg

Създателите

Коментари и анализи

Built.bg Podcast

Избрано за Вас

Инфраструктура

Архитектура

Градска среда и Урбанизъм

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Бохемски истории

Be Green

Войната в Украйна

Последвайте ни

Запиши се за електронния бюлетин на Built

Само качествено съдържание, без спам