Бюлетин

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

АПИ приема оферти за проектиране и основен ремонт на тунелите “Дупница”, “Велчова завера” и “Боруна”

До 8 януари 2024 г. се приемат оферти в обществената поръчка за проектиране и основен ремонт на тунел “Дупница” на път I-1 Дупница – Благоевград и на тунелите “Велчова завера” и “Боруна” на път I-5 Русе – Велико Търново, съобщиха от агенция “Пътна инфраструктура” (АПИ). Общата прогнозна стойност на обществената поръчка е 36 милиона лева.

Проектът за тунелните съоръжения включва саниране на укрепителнитите стени в предпорталното пространство и подобряването на отводняването с отвеждане на повърхностните води. Тунелите ще бъдат с нова асфалтова настилка, пътна маркировка и пътни знаци. Техническият проект предвижда подмяна на системата за електрозахранване с високоефективно LED осветление за аварийните, евакуационните и предпорталните лампи и автоматична система за управление на осветеността.

БТА припомня, че неотдавна Министерството на регионалното развитие и благоустройство (МРРБ) обяви за обществено обсъждане предложени промени в Закона за устройството на територията. С тях се цели да се въведе ясно регламентиран ред публичните държавни и общинските инфраструктурни обекти като тунели, мостове, надлези, подлези, пасарелки, паркинги и други, които нямат пълния обем строителна документация, да бъдат завършени и въведени в експлоатация и да се облегчат процедурите по озаконяването им.

Обществената поръчка за трите тунела е обособена в две позиции. Първата позиция включва изготвяне на технически проект и основен ремонт на тунела при Дупница на 328-ми км на път I-1 Дупница – Благоевград в област Кюстендил. Тръбата на съоръжението в посока Кулата е изградена през 1979 г., а в посока София – през 2008 г. Индикативната стойност на обществената поръчка е 12 милиона лева без ДДС. Срокът за изпълнение е 540 дни, от които 120 дни за проектиране и 420 дни за ремонтните дейности.

Още от Built.bg:  ЕК повиши прогнозата си за ръста на българския БВП през 2024 г.

Втората позиция включва изработването на технически проект и основен ремонт на две тунелни съоръжения при 103-ти км на път I-5 Русе – Велико Търново в района на град Велико Търново – “Велчова завера” и “Боруна”. Ще бъдат основно ремонтирани и четири мостови съоръжения над река Янтра. Индикативната стойност на поръчката е 24 милиона лева без ДДС. Срокът за изпълнение е 720 дни. За проектантските дейности са предвидени 120 дни, за строително-монтажните дейности – 600 дни.

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

BUILT.BG С КАФЕТО СУТРИН

Започнете деня си с най-важното и интересното от света на строителството, икономиката и инвестициите. Всяка сутрин в 7 ч. Директно в имейла ви.

Още от Built.bg

Създателите

Коментари и анализи

Built.bg Podcast

Избрано за Вас

Инфраструктура

Архитектура

Градска среда и Урбанизъм

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Бохемски истории

Be Green

Войната в Украйна

Последвайте ни

Запиши се за електронния бюлетин на Built

Само качествено съдържание, без спам