Бюлетин

Асоциацията на реставраторите в България отбелязва 20-годишнината си с изложба

Изложбата „20 години Асоциация на реставраторите в България“ ще бъде открита днес, 18 юли, в Националната художествена галерия в чест на годишнината, съобщават от Асоциацията.

Изложбата е ретроспективна и представлява обзорен документ за дългогодишната инициатива „Форум Реставрация“. Включени са архивни табла, които са участвали в различни издания на Форума и отразяват дейността на членовете на сдружението, свързани с проекти, изследвания и професионални решения в областта на консервацията и реставрацията, разказват организаторите.

Асоциацията на реставраторите в България (АРБ) е основана на 21 ноември 2003 г. и е единственото в България професионално сдружение на дипломирани реставратори, включващо и учени, и специалисти с дългогодишен опит и принос за опазването на културното наследство. Основните цели на АРБ са развитието на високо ниво на професионална практика в областта на консервацията и реставрацията в съответствие с общоприетите европейски стандарти, утвърждаване и признаване на правния статут на реставратора, както и представяне и популяризиране на професионалната дисциплина „Консервация и реставрация“ в обществото. В стремежа си за постигане на тези цели през 2009 г. АРБ става пълноправен член на Европейска конфедерация на организациите на реставратори (Е.С.С.О.).

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Още от Built.bg:  Годишната инфлация в България за август е 7,7 на сто

BUILT.BG С КАФЕТО СУТРИН

Започнете деня си с най-важното и интересното от света на строителството, икономиката и инвестициите. Всяка сутрин в 7 ч. Директно в имейла ви.

Още от Built.bg

Създателите

Коментари и анализи

Избрано за Вас

Инфраструктура

Архитектура

Градска среда и Урбанизъм

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Бохемски истории

Be Green

Войната в Украйна

Built.bg Podcast

Последвайте ни

Запиши се за електронния бюлетин на Built

Само качествено съдържание, без спам