Бюлетин

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

“Аурубис” потвърди увеличение от 85 на сто на тримесечната си печалба

Снимки: www.aurubis.com

Най-големият производител на мед в Европа потвърди днес увеличение от 85 на сто на тримесечната си печалба и повиши прогнозата си за целогодишната, тъй като високата цена на метала и силното производство са дали своите резултати, предаде Ройтерс.

Оперативната печалба на “Аурубис” (Aurubis) преди лихви и данъци през първото тримесечие на финансовата 2021/22 г., която приключва на 31 декември, възлиза на 152 милиона евро спрямо 82 милиона евро през същото тримесечие на предходната година. Компанията публикува предварителни прогнози на 19 януари.

“Аурубис” потвърди и новата прогноза за цялата финансова 2021/2022 г. за оперативна печалба преди лихви и данъци между 400 милиона и 500 милиона евро, което е увеличение спрямо предварителните очаквания за между 320 и 380 милиона евро.

Снимка: www.aurubis.com

През първото тримесечие на текущата финансова година още веднъж се възползвахме от много добрите условия, както на пазара за сярна киселина, така и на пазарите за промишлени метали – мед, калай, никел и цинк, каза главният изпълнителен директор Роланд Харингс.

“Аурубис” съобщи, че очаква увеличение на доставките на медни концентрати (руди) през 2022 г., както и по-големи разходи за преработка и рафиниране и добри доставки на метали за скрап.

Очаква се търсенето на медни продукти да продължи да нараства и тази година. Търсенето на медни пръти в Европа и на други места оставо високо.

“Аурубис” продължава да очаква високо търсене от електрическата промишленост, автомобилната промишленост, секторите на строителството и инфраструктурата през календарната 2022 г., съобщи германската компания.

Снимка: www.aurubis.com

През май или юни “Аурубис” ще затвори заради планирана техническа поддръжка най-голямата си леярна в Хамбург, но тя ще бъде в експлоатация през цялата година и то с по-голяма производствена мощност.
Германската компания работи и в България.

Още от Built.bg:  Сблъсък на поколения - протестите в Грузия

Основната дейност на завода разположен край град Пирдоп е преработването на медни концентрати, производство на рафинирана мед, регистрирана на Лондонската метална борса като бренд “Пирдоп”, на медни аноди и вторични продукти като сярна киселина и железен силикат.

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

BUILT.BG С КАФЕТО СУТРИН

Започнете деня си с най-важното и интересното от света на строителството, икономиката и инвестициите. Всяка сутрин в 7 ч. Директно в имейла ви.

Още от Built.bg

Създателите

Коментари и анализи

Built.bg Podcast

Избрано за Вас

Инфраструктура

Архитектура

Градска среда и Урбанизъм

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Бохемски истории

Be Green

Войната в Украйна

Последвайте ни

Запиши се за електронния бюлетин на Built

Само качествено съдържание, без спам