Бюлетин

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

“Автомагистрали – Черно море” АД продължават с протестните действия

Работещите в “Автомагистрали – Черно море” АД, град Шумен, продължават с протестните действия, като утре от 12:00 ч. отново ще блокират движението в Ришки и Айтоски проход. Това съобщават от пресцентъра на Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ), като се позовават на информация от името на синдикалната организация на Конфедерацията в дружеството.

Работещите в дружеството посочват, че в продължение на една година са принудени да защитават своите работни места и доходите си чрез синдикални действия, включително и протести.

Поводът за утрешния протест пореден път са изработените от нас средства за ремонта на автомагистрала “Тракия” и неизплатени от държавното дружество “Автомагистрали” ЕАД, пряко подчинено на министъра на регионалното развитие и благоустройство, посочват от дружеството. Работниците отбелязват, че са направили множество срещи с всички служебни и редовно избрани правителства, написали са много писма, позиции, декларации, които до момента са без отговор.

Снимка: КНСБ

Общото задължение към момента за обекта от страна на възложителя – “Автомагистрали” ЕАД, чрез Агенция “Пътна инфраструктура” към дружеството е в размер на 27 644 902 лева с ДДС.

Липсата на решение вече една година доведе до периодично забавяне на заработените ни с честен труд заплати, отбелязват работниците. За периода, в който е изпълняван обектът, те са в размер на 7 548 097,25 лева заедно с осигуровките към тях. За  декември м.г., януари и февруари т.г. неплатените заплати и осигуровките към тях са в размер на 4,5 млн. лева, се посочва в позицията на синдикалната организация към дружеството.

Отбелязва се, че има принудително спиране на работа във всички звена поради липса на материали; очаква се предстоящо масово уволнение на 70 процента от персонала-дългогодишни квалифицирани работници и служители поради невъзможност да се работи без да се осигури ритмично заплащане на работните заплати и да се обезпечи доставката на материали; периодично спиране на електроснабдяването, доставката на газ, телефони и интернет, поради невъзможност да бъдат заплатени, както и влошаване на финансовото състояние на “Автомагистрали Черно море” .

Още от Built.bg:  Народното събрание избра председателите на 25 комисии

“Търпението ни е изчерпано! Настояваме за незабавно разплащане на цялата дължима сума към нашия работодател, осигуряващ ни трайна заетост и добро заплащане. С цел избягване на всякакви спекулации, декларираме изрично, че нашите синдикални действия нямат политически характер, а се борим единствено за запазване на трайните си работни места, достойно заплащане. Ще отстояваме правото си на достоен труд и редовно заплащане”, заявяват работещите в дружеството.

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

BUILT.BG С КАФЕТО СУТРИН

Започнете деня си с най-важното и интересното от света на строителството, икономиката и инвестициите. Всяка сутрин в 7 ч. Директно в имейла ви.

Още от Built.bg

Създателите

Коментари и анализи

Built.bg Podcast

Избрано за Вас

Инфраструктура

Архитектура

Градска среда и Урбанизъм

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Бохемски истории

Be Green

Войната в Украйна

Последвайте ни

Запиши се за електронния бюлетин на Built

Само качествено съдържание, без спам