Бюлетин

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

“Автомагистрали – Черно море” започва процедура по масово съкращаване на служители

Съкращения на около 70 процента от персонала предвиждат в дружеството “Автомагистрали – Черно море” в Шумен. Причината е, че все още не са получили от държавата заработените средства за ремонта на участък от автомагистрала “Тракия”. Това съобщиха от шуменската пътносторителна фирма.

Общото задължение към момента за обекта от страна на “Автомагистрали” ЕАД, чрез Агенция “Пътна инфраструктура”, към шуменсктата фирма е 27,6 млн. лева.

Процедурата по масово съкращаване на персонал е предприета от днес. Предвижда се да бъдат освободени 530 работници – инженери, специалисти, машинисти, строителни работници. “Въпреки положените усилия, фирмата не е в състояние да се справи с растящите цени и плащането на осигуровки и заплати.

Към настоящия момент не са платени възнагражденията на персонала за декември и януари, като предстои плащането на заплати и за февруари. Необходимата сума за заплатите за трите месеца е 4,5 млн. лева. Въпреки нашите призиви за полагане на усилия и спешно предприемане на реални действия за запазване на трайните ни работни места, досега нищо не е направено”, посочват от шуменската пътностроителна фирма.

Оттам допълват, че многократните опити за връзка с представители на държавата за изясняване на казуса са останали безуспешни.

Планирани са и протестни действия на работещите в “Автомагистрали – Черно море” в София на 22 март. От фирмата декларират изрично, че синдикалните действия на работещите нямат политически характер, а се борят единствено за правото си на труд и заплащане.

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

BUILT.BG С КАФЕТО СУТРИН

Започнете деня си с най-важното и интересното от света на строителството, икономиката и инвестициите. Всяка сутрин в 7 ч. Директно в имейла ви.

Още от Built.bg

Създателите

Коментари и анализи

Built.bg Podcast

Избрано за Вас

Инфраструктура

Архитектура

Градска среда и Урбанизъм

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Бохемски истории

Be Green

Войната в Украйна

Последвайте ни

Запиши се за електронния бюлетин на Built

Само качествено съдържание, без спам