Бюлетин

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Байдън издаде заповед за миграцията с цел да прекрати миграцията на границата с Мексико

Снимка: AP

Президентът на САЩ Джо Байдън представи днес планове за въвеждане на незабавни и значителни ограничения за мигрантите, търсещи убежище на границата между САЩ и Мексико, предаде Асошиейтед прес.

Агенцията отбелязва, че това е станало в момент, когато Белият дом се опитва да неутрализира негативното политическо влияние на имиграцията преди президентските избори в Съединените щати през ноември.

Белият дом представи подробно дългоочакваната президентска заповед, подписана от Байдън, която ще забрани на мигрантите да получават убежище, когато американските власти преценят, че южната граница е претоварена. Президентът демократ обмисля едностранни действия от месеци, особено след провала на двупартийното споразумение за сигурността на границите в Конгреса, което повечето републикански законодатели отхвърлиха по нареждане на Доналд Тръмп – вероятният кандидат за президент на Републиканската партия.

Заповедта ще влезе в сила, когато броят на отчетените случаи на входните точки на страната достигне 2500 на ден, според висши служители на администрацията. Това означава, че заповедта на Байдън трябва да влезе в сила незабавно, тъй като тази цифра е по-висока от средните дневни стойности в момента, посочва АП.

Ограниченията ще бъдат в сила, докато броят на случаите на входните точки достигне или спадне под 1500 средно на ден за период от седем дни.

След като заповедта влезе в сила, мигрантите, които пристигат на границата, но не изразяват страх от връщане в родните си страни, ще бъдат незабавно извеждани от САЩ в рамките на няколко дни или дори на няколко часа. На тях ще им бъдат налагани наказания, които може да включват петгодишна забрана за повторно влизане в САЩ, както и потенциално криминално преследване.

Още от Built.bg:  ЕС подкрепя мултимилиарден план за достигането на нулеви въглеродни емисии в градовете до 2030 г.

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

BUILT.BG С КАФЕТО СУТРИН

Започнете деня си с най-важното и интересното от света на строителството, икономиката и инвестициите. Всяка сутрин в 7 ч. Директно в имейла ви.

Още от Built.bg

Създателите

Коментари и анализи

Built.bg Podcast

Избрано за Вас

Инфраструктура

Архитектура

Градска среда и Урбанизъм

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Бохемски истории

Be Green

Войната в Украйна

Последвайте ни

Запиши се за електронния бюлетин на Built

Само качествено съдържание, без спам