Бюлетин

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Белият дом: Путин фабрикува несъществуващи заплахи

The White House White House  - RGY23 / Pixabay

Решението на руския президент Владимир Путин за поставяне на руските сили за стратегическо възпиране в “специален режим на носене на бойно дежурство” е част от повтаряща се схема на Москва да фабрикува заплахи, за да оправдае агресия, заяви говорителката на Белия дом Джен Саки, цитирана от Франс прес и Ройтерс.

Това е “повтаряща се схема, която наблюдавахме при президента Путин по време на този конфликт, която е да се фабрикуват несъществуващи заплахи, за да се оправдае продължаването на една агресия”, заяви Саки. “В нито един момент Русия не е била заплашвана от НАТО, нито е била под заплаха от Украйна”, добави тя.

“Всичко това е част от схемата на Путин и ние ще й се противопоставим”, увери говорителката. “Ние имаме възможността да се защитим, но трябва да привлечем вниманието към това, което виждаме да прави президентът Путин”, подчерта тя.

Саки отбеляза, че Вашингтон е готов да предостави допълнителна помощ на Украйна и не се е отказал от санкции срещу руския енергиен сектор.

“Ние искаме да направим това, като се уверим, че сме свели до минимум отражението върху глобалния пазар, както и да го направим по единен начин”, подчерта тя.

Украинският външен министър Дмитро Кулеба от своя страна определи на пресконференция решението за поставяне на руските сили за стратегическо възпиране в “специален режим на носене на бойно дежурство” като част от опит на Москва да окаже натиск по време на предстоящите преговори.

Той заяви, че Москва се е отказала от предварителните си условия, след като е претърпяла военни неуспехи.

“Няма да се предадем, няма да капитулираме, няма да отстъпим и сантиметър от своята територия”, увери украинският външен министър на пресконференцията.

Още от Built.bg:  Народното събрание избра председателите на 25 комисии

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

BUILT.BG С КАФЕТО СУТРИН

Започнете деня си с най-важното и интересното от света на строителството, икономиката и инвестициите. Всяка сутрин в 7 ч. Директно в имейла ви.

Още от Built.bg

Създателите

Коментари и анализи

Built.bg Podcast

Избрано за Вас

Инфраструктура

Архитектура

Градска среда и Урбанизъм

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Бохемски истории

Be Green

Войната в Украйна

Последвайте ни

Запиши се за електронния бюлетин на Built

Само качествено съдържание, без спам