Бюлетин

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Бивши министри на регионалното развитие готови да съдействат на разследващите АМ”Хемус”

Бившите министри на регионалното развитие от последното правителство на Бойко Борисов – Николай Нанков и Петя Аврамова ще продължат да съдействат на разследващите органи по случая с АМ”Хемус”, информира БТА. 

Това обяви в кулоарите на парламента Николай Нанков по повод “твърдения от последните няколко дни на един бивш служебен и предложен за редовен силов министър”. В събота пред медии вътрешният министър Бойко Рашков направи коментари във връзка с разследването по АМ”Хемус”.

Ние ще продължим да съдействаме на разследващите органи, да даваме необходимите показания и документи по случая. Нашият ангажимент е бил всеки лев, ресурс да бъде обезпечен по съответния надежден ред, обясни Нанков.

Той посочи, че държавата е добър стопанин и представлявана от АПИ, МРРБ и държавното дружество “Автомагистрали” е обезпечила всеки един даден лев по договорите със своите контрагенти чрез законно установените обезпечения /банкови гаранции, застраховки/. Всеки договор има клаузи по отношение на авансовите плащания и как те са гарантирани, добави Нанков.

Когато има недобросъвестно изпълнение на дадени дейности, тогава държавата следва да активира тези гаранции, обезпечения, поясни той.

В същото време, добави Нанков, през последните седем месеца държавата не е активирала тези гаранции, усещайки, че нещо не е наред, не е предявила застраховките, които предишното ръководство на МРРБ, спазвайки закона,са осигурили.

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

BUILT.BG С КАФЕТО СУТРИН

Започнете деня си с най-важното и интересното от света на строителството, икономиката и инвестициите. Всяка сутрин в 7 ч. Директно в имейла ви.

Още от Built.bg

Създателите

Коментари и анализи

Built.bg Podcast

Избрано за Вас

Инфраструктура

Архитектура

Градска среда и Урбанизъм

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Бохемски истории

Be Green

Войната в Украйна

Последвайте ни

Запиши се за електронния бюлетин на Built

Само качествено съдържание, без спам