Бюлетин

Бивши министри на регионалното развитие готови да съдействат на разследващите АМ”Хемус”

Бившите министри на регионалното развитие от последното правителство на Бойко Борисов – Николай Нанков и Петя Аврамова ще продължат да съдействат на разследващите органи по случая с АМ”Хемус”, информира БТА. 

Това обяви в кулоарите на парламента Николай Нанков по повод “твърдения от последните няколко дни на един бивш служебен и предложен за редовен силов министър”. В събота пред медии вътрешният министър Бойко Рашков направи коментари във връзка с разследването по АМ”Хемус”.

Ние ще продължим да съдействаме на разследващите органи, да даваме необходимите показания и документи по случая. Нашият ангажимент е бил всеки лев, ресурс да бъде обезпечен по съответния надежден ред, обясни Нанков.

Той посочи, че държавата е добър стопанин и представлявана от АПИ, МРРБ и държавното дружество “Автомагистрали” е обезпечила всеки един даден лев по договорите със своите контрагенти чрез законно установените обезпечения /банкови гаранции, застраховки/. Всеки договор има клаузи по отношение на авансовите плащания и как те са гарантирани, добави Нанков.

Когато има недобросъвестно изпълнение на дадени дейности, тогава държавата следва да активира тези гаранции, обезпечения, поясни той.

В същото време, добави Нанков, през последните седем месеца държавата не е активирала тези гаранции, усещайки, че нещо не е наред, не е предявила застраховките, които предишното ръководство на МРРБ, спазвайки закона,са осигурили.

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Още от Built.bg

Създателите

Коментари и анализи

Избрано за Вас

Инфраструктура

Архитектура

Градска среда и Урбанизъм

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Бохемски истории

Be Green

Войната в Украйна

Built.bg Podcast

Последвайте ни

Запиши се за електронния бюлетин на Built

Само качествено съдържание, без спам