Бюлетин

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

“Блек Сий Фемили Резиденс” иска официална информация от институциите по казуса със строежа в Алепу

“Блек Сий Фемили Резиденс” ЕАД днес подава искания до всички отговорни институции, за да бъде предоставена официална информация във връзка с предприетите действия и да й бъдат връчени административните актове, въз основа на които органите на Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) възлагат експертиза за премахване на изграденото законно според компанията противосвлачищно съоръжение.

Това съобщиха от фирмата в свое становище, получено днес в БТА.

Вчера ДНСК възложи на Центъра за научни изследвания и проектиране към Университета по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ) да изготви техническа експертиза за премахване на незаконния строеж в местността Алепу, съобщиха от националния строителен контрол.

От “Блек Сий Фемили Резиденс” информират, че не са получавали официална или неофициална информация и документи от институции, свързани с реализирания първи етап на инвестиционно намерение: “Курортен комплекс “Алепу Вилидж”, Етапно строителство –  Първи етап “Укрепване на свлачище”, съобщиха от компанията.

“За пореден път нямаме информация и не бихме могли даже и да предполагаме защо държавни институции разпространяват информация, без да са налице официални документи, за които да сме информирани като инвеститор в проекта”, посочват от фирмата. 

“Изказваме недоумението си, че макар и укрепителното съоръжение да е законосъобразно, по причини, ненамиращи опора в закона, държавата има намерение да налага провеждане на мероприятия в частен имот, за който собственикът има всички необходими разрешения за осъществяване на легитимно инвестиционно намерение. Както и не можем да приемем представител на власттa, независимо дали централна или местна, да квалифицира на своя глава законно съоръжение като незаконно, без да предостави документ или друга информация по темата”, посочват от компанията.

Още от Built.bg:  Жилищното строителство - спасителят на британската икономика

“Както всички специалисти знаят, съоръжението не е “скрит” хотел, а е укрепително съоръжение, което със своите контрафорси възпира активно свлачище. Също така за пореден път подчертаваме, че желанието да се запази съоръжението, като се махнат някои контрафорси е невъзможно, без да се компрометира цялата конструкция, както е видно и от становища на “Геозащита” и МРРБ от 2020 г.”, посочват още от фирмата

От компанията заявяват, че са отворени за диалог и са готови да съдействат за изясняване на всички детайли по този проект и за предприемане на необходимите законови действия.

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

BUILT.BG С КАФЕТО СУТРИН

Започнете деня си с най-важното и интересното от света на строителството, икономиката и инвестициите. Всяка сутрин в 7 ч. Директно в имейла ви.

Още от Built.bg

Създателите

Коментари и анализи

Built.bg Podcast

Избрано за Вас

Инфраструктура

Архитектура

Градска среда и Урбанизъм

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Бохемски истории

Be Green

Войната в Украйна

Последвайте ни

Запиши се за електронния бюлетин на Built

Само качествено съдържание, без спам