Бюлетин

Business Training Company Concept  - geralt / Pixabay

Българска иновация за компресиране на отпадъци намалява въглеродния отпечатък на компаниите

Българска иновация, дело на “Авто Инженеринг Холдинг Груп” в партньорство с Технически университет – София, финансирана по Националния иновационен фонд, менажиран от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия, успява да предостави решение за компресиране на отпадъци, което спомага за намаляване на въглеродния отпечатък, като вече успешно се реализира, както на българския, така и на германския пазар.

“Авто Инженеринг Холдинг Груп” е един от водещите производители на българския пазар на специализирани превозни средства и оборудване за противопожарни, аварийно-спасителни, полицейски, летищни, медицински, комунални и други държавни служби. Компанията произвежда и интегрира всякакъв вид надстройки за специализирани автомобили.

“Ние сме българска компания, развиваща дейността си на световно ниво, международен лидер в доставките на специализирани съоръжения и оборудване от 2003 г. насам. Стартирахме бизнеса си с доставки на противопожарни автомобили и техника и се превърнахме в една от водещите компании на българския пазар в този сектор. За 18 години навлязохме в 21 държави, на 4 континента. Натрупахме богат опит в проектиране, производство, трансформация и поддръжка на над 700 превозни средства и имаме над 300 успешно изпълнени договора по доставки”, коментират от компанията.

“Силата ни е в създаването на персонализирани решения, адаптирани спрямо индивидуалните потребности на клиентите. Непрестанно разширяваме дейността си, навлизайки в нови сфери и пазари, чрез стратегически партньорства и посредством внедряване на иновативни разработки. Пример за такъв продукт е Eco Compact – компактор за отпадъци с интелигентно управление. Разработен е от компанията през 2021 г. с подкрепата на Националния иновационен фонд и в сътрудничество с Техническия Университет – София”, допълват от страна на бизнеса.

“Компактиращата машина – тип контейнер за отпадъци, е с вместимост до 500 литра и позволява два вида захранване: в електрическата мрежа или чрез соларен панел. Eco Compact намалява обема на всякакъв вид опаковки до 7 пъти, което от своя страна способства за значителното редуциране на разходите за транспорт и намалява въглеродния отпечатък на компаниите, избрали да внедрят нововъведението в структурите си.

Иновативният компактор вече се предлага на българския пазар и е подходящ, както за инсталиране в търговски центрове, ресторанти за бързо хранене, бизнес сгради, кина и театри, спортни съоръженя, така и в паркове и градинки, където проблемът с обема на отпадъците и бързото им акумулиране е осезаем. От скоро Eco Compact се продава и в Германия, посредством мрежата ни от партьори на местно ниво. Това е и един от продуктите, които компанията ни представя на тазгодишното електронно издание на най-големия търговски форум – Hannover Messe. Ползите от проекта са значителни както за ползвателите на компактора, намалявайки преките им разходи за извозване на отпадъци, така и за развиване зелената икономика на страната ни като цяло, твърдят от компанията.

“Това е пример за кръгова икономика”, казва Юлиан Димов – предприемач, собственик и управител на “Авто Инженеринг Холдинг Груп”.

За създаването на иновативни разработки “Авто Инженеринг Холдинг Груп” работи успешно с проф. Тодоров – един от водещите учени, и неговия екип от научно-изследователската лаборатория “CAD/CAM/CAE в индустрията:, в областта на бързото прототипиране към Техническия университет – София.

Източник: БТА

close

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Запиши се за електронния бюлетин на Built

Само качествено съдържание, без спам