Бюлетин

Борисов в Бургас: Летните тапи ще бъдат ад за шофьорите и туристите

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов провери изграждането на обхода на Бургас за Слънчев бряг. Строителството му започна през януари, а целта беше той да свърже магистрала „Тракия” с летище „Сарафово”, откъдето да преминава целият трафик. Борисов коментира на място, че спряното строителство ще създаде тапи през лятото  и ще бъде ад за шофьорите и туристите.

„Всички туристи ще изпитат промяната. Този мост трябваше да се направи, за да може да се облекчи трафика. Щеше да е готово на 17 май, но 1 година пустош и промяна. Когато българите се редят на колони за Поморие и Бургас да знаят, че затова гласуваха самите те. Ние го оставихме финансирано на 100%”, подчерта лидерът на ГЕРБ.

„Това разстояние се минава за 3 минути, а сега ще го минавате за 3 часа”, подчерта Борисов, а бившият регионален министър Николай Нанков обясни, че това е останал последният участък  от Бургас до Слънчев бряг, който няма две ленти.

Кметът на Бургас Димитър Николов обясни, че основна причина за забавянето са неизплатените средства към строителната фирма, които имат задължения към поддоставчици и най-вероятно пътят ще е готов към края на годината. Николов заяви, че вече има и две жалби  от Летището, „защото с тези тапи те не могат да осигурят транзита на туристи”.

Младен Маринов от своя страна обясни, че държавата сама създава предпоставки за тежката пътна обстановка и невинните жертви на войната по пътищата. Борисов пък обясни на управляващите, че за АМ „Тракия” ще са нужни най-малко 350 милиона лева след като не е правен ремонт.

Информацията за спрения от Русия газ, Борисов коментира така:

Отвън чакат посредниците, натоварили са корабчетата, чакат тези сладки богати българи да плащат скъпия газ.

По думите му управляващите са пропуснали момента, в който е трябвали да резервират капацитет от терминалите в Гърция и Турция, тъй като има инфраструктура, която може да докара синьото гориво у нас.

Още от Built.bg:  Пътната агенция пита българите кои участъци се нуждаят от ремонт през 2023 г.
close

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Още от Built.bg

Войната в Украйна

Избрано за Вас

Последвайте ни

Най-споделяното от Built.bg

Коментари и анализи

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Инфраструктура

Архитектура

Създателите

Градска среда и Урбанизъм

Бохемски истории

Be Green

Built.bg Podcast

Запиши се за електронния бюлетин на Built

Само качествено съдържание, без спам