Бюлетин

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Британските власти облекчават правилата за наемане на чуждестранни строителни работници

Обединеното кралство облекчава визовия режим за представители на редица професии в строителството, за да привлече чуждестранни работници и служители, предаде Ройтерс.

Властите в Лондон са включили редица работни позиции в своя списък на “професии, които изпитват недостиг на трудова сила”. По този начин работодателите в строителния сектор ще бъдат улеснени при наемането на чуждестранни работници и служители.

По-евтините визи за Великобритания и облекчените правила за наемането на чужденци ще важат за зидаромазачи, бояджии, каменоделци, дърводелци, майстори на покривни конструкции, както и за специалисти в областта на монтажа и ремонта на дограми.

Облекченията за наемането на чуждестранни работници и служители в строителството ще “допринесат за изграждането на ключови национални инфраструктурни обекти и за развитието на свързаните с тази дейност сектори на икономиката”, се казва в съобщение, разпространено днес от британското министерство на вътрешните работи.

Чужденците, които бъдат наети, може да получават заплащане в размер на 80 на сто от обичайните за Обединеното кралство заплати и въпреки това да имат право на работна виза. Те трябва да са получили оферта от британски работодател и да покриват изискването за владеене на английски език, информира правителственото съобщение.

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Още от Built.bg:  Лейбъристите във Великобритания печелят изборите

BUILT.BG С КАФЕТО СУТРИН

Започнете деня си с най-важното и интересното от света на строителството, икономиката и инвестициите. Всяка сутрин в 7 ч. Директно в имейла ви.

Още от Built.bg

Създателите

Коментари и анализи

Built.bg Podcast

Избрано за Вас

Инфраструктура

Архитектура

Градска среда и Урбанизъм

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Бохемски истории

Be Green

Войната в Украйна

Последвайте ни

Запиши се за електронния бюлетин на Built

Само качествено съдържание, без спам