Бюлетин

Британските власти облекчават правилата за наемане на чуждестранни строителни работници

Обединеното кралство облекчава визовия режим за представители на редица професии в строителството, за да привлече чуждестранни работници и служители, предаде Ройтерс.

Властите в Лондон са включили редица работни позиции в своя списък на “професии, които изпитват недостиг на трудова сила”. По този начин работодателите в строителния сектор ще бъдат улеснени при наемането на чуждестранни работници и служители.

По-евтините визи за Великобритания и облекчените правила за наемането на чужденци ще важат за зидаромазачи, бояджии, каменоделци, дърводелци, майстори на покривни конструкции, както и за специалисти в областта на монтажа и ремонта на дограми.

Облекченията за наемането на чуждестранни работници и служители в строителството ще “допринесат за изграждането на ключови национални инфраструктурни обекти и за развитието на свързаните с тази дейност сектори на икономиката”, се казва в съобщение, разпространено днес от британското министерство на вътрешните работи.

Чужденците, които бъдат наети, може да получават заплащане в размер на 80 на сто от обичайните за Обединеното кралство заплати и въпреки това да имат право на работна виза. Те трябва да са получили оферта от британски работодател и да покриват изискването за владеене на английски език, информира правителственото съобщение.

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Още от Built.bg:  СОС разглежда близо 4 млн.лв. за инвестиции в общинска инфраструктура

BUILT.BG С КАФЕТО СУТРИН

Започнете деня си с най-важното и интересното от света на строителството, икономиката и инвестициите. Всяка сутрин в 7 ч. Директно в имейла ви.

Още от Built.bg

Създателите

Коментари и анализи

Избрано за Вас

Инфраструктура

Архитектура

Градска среда и Урбанизъм

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Бохемски истории

Be Green

Войната в Украйна

Built.bg Podcast

Последвайте ни

Запиши се за електронния бюлетин на Built

Само качествено съдържание, без спам