Бюлетин

Червените на път да получат зелена светлина за реконструкция и модернизация на стадион „Българска армия“

Министърът на спорта Радостин Василев e обсъдил с главния архитект на София Здравко Здравков възможностите за реконструкция на стадион “Българска армия”. От министерството дават знак, че ЦСКА ще има възможност да започне дългоочакваната модернизация на стадиона.

българска армия
Радостин Василев, снимка: БТА

От министерството на спорта обясниха, че са  дискутирани възможности, касаещи бъдеща цялостна реконструкция и модернизация на стадион “Българска армия”, съгласно проекта за Подробен устройствен план на парк “Борисова градина”. Рзгледани са в детайли издадените до момента документи, както и обхватът на бъдещата реконструкция и предстоящото обществено обсъждане на ПУП на парк “Борисова градина”.

На 12 септември 2019 г. е издадена виза за проектиране на основен ремонт и реконструкция на стадион “Българска армия”. Според нея няма пречка да бъде депозирана и одобрена проектна документация от Столична община за реконструкция и модернизация на стадион “Българска армия”.

Това ще се случи в съответствие със съвременните изисквания на УЕФА за провеждане на футболни срещи от най-висока категория.

Снимка: cska.bg

От министерството посочват още, че притесненията на единия от собствениците на футболния ЦСКА Юлиян Инджов са “категорично неоснователни”. В клуба се опасяват, че на “Българска армия” могат да се извършват само ремонтни дейности и навеси на трибуни, които няма да удовлетворят изискванията на ФИФА и УЕФА. Министър Василев организира среща с представители на Столична община и ЦСКА на 11 януари.

българска армия
Юлиян Инджов, снимка: БТА

Собственикът на ЦСКА Гриша Ганчев определи построяването на нов стадион като голямата кауза в живота му. От клуба са категорични, че имат желание сами да модернизират стадиона, като искат съдействие от държавата единствено в разрешението да го направят.

“Има си проект, има срокове, всичко – трябва да бъде пуснат през 2023 г.”

Това посочи Гриша Ганчев преди Нова година в “120 минути” по bTV. По негови думи, в момента изграждането на съоръжението би струвало около 45 млн. евро.

В следващите дни предстои обсъждането на устройствения план за Борисовата градина.

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Още от Built.bg

Създателите

Коментари и анализи

Избрано за Вас

Инфраструктура

Архитектура

Градска среда и Урбанизъм

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Бохемски истории

Be Green

Войната в Украйна

Built.bg Podcast

Последвайте ни

Запиши се за електронния бюлетин на Built

Само качествено съдържание, без спам