Бюлетин

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Червените на път да получат зелена светлина за реконструкция и модернизация на стадион „Българска армия“

Министърът на спорта Радостин Василев e обсъдил с главния архитект на София Здравко Здравков възможностите за реконструкция на стадион “Българска армия”. От министерството дават знак, че ЦСКА ще има възможност да започне дългоочакваната модернизация на стадиона.

българска армия
Радостин Василев, снимка: БТА

От министерството на спорта обясниха, че са  дискутирани възможности, касаещи бъдеща цялостна реконструкция и модернизация на стадион “Българска армия”, съгласно проекта за Подробен устройствен план на парк “Борисова градина”. Рзгледани са в детайли издадените до момента документи, както и обхватът на бъдещата реконструкция и предстоящото обществено обсъждане на ПУП на парк “Борисова градина”.

На 12 септември 2019 г. е издадена виза за проектиране на основен ремонт и реконструкция на стадион “Българска армия”. Според нея няма пречка да бъде депозирана и одобрена проектна документация от Столична община за реконструкция и модернизация на стадион “Българска армия”.

Това ще се случи в съответствие със съвременните изисквания на УЕФА за провеждане на футболни срещи от най-висока категория.

Снимка: cska.bg

От министерството посочват още, че притесненията на единия от собствениците на футболния ЦСКА Юлиян Инджов са “категорично неоснователни”. В клуба се опасяват, че на “Българска армия” могат да се извършват само ремонтни дейности и навеси на трибуни, които няма да удовлетворят изискванията на ФИФА и УЕФА. Министър Василев организира среща с представители на Столична община и ЦСКА на 11 януари.

българска армия
Юлиян Инджов, снимка: БТА

Собственикът на ЦСКА Гриша Ганчев определи построяването на нов стадион като голямата кауза в живота му. От клуба са категорични, че имат желание сами да модернизират стадиона, като искат съдействие от държавата единствено в разрешението да го направят.

“Има си проект, има срокове, всичко – трябва да бъде пуснат през 2023 г.”

Още от Built.bg:  Управителят на БНБ: Влизането в еврозоната е политическо решение

Това посочи Гриша Ганчев преди Нова година в “120 минути” по bTV. По негови думи, в момента изграждането на съоръжението би струвало около 45 млн. евро.

В следващите дни предстои обсъждането на устройствения план за Борисовата градина.

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

BUILT.BG С КАФЕТО СУТРИН

Започнете деня си с най-важното и интересното от света на строителството, икономиката и инвестициите. Всяка сутрин в 7 ч. Директно в имейла ви.

Още от Built.bg

Създателите

Коментари и анализи

Built.bg Podcast

Избрано за Вас

Инфраструктура

Архитектура

Градска среда и Урбанизъм

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Бохемски истории

Be Green

Войната в Украйна

Последвайте ни

Запиши се за електронния бюлетин на Built

Само качествено съдържание, без спам