Бюлетин

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Цветан Петков и Евгени Генчев влизат в ръководството на „Автомагистрали“ ЕАД

Цветан Петков и Евгени Генчев са назначени за членове на Съвета на директорите на „Автомагистрали“ ЕАД от вицепремиера и министър на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов. Предстои промените да бъдат вписани в Търговския регистър.

Петков и Генчев са служители на „Автомагистрали“ ЕАД. Цветан Петков от три години е директор „Инфраструктурно строителство“. Евгени Генчев е главен инженер на дружеството и в последните три години и половина е директор „Експлоатация и поддръжка“.

„Възлагам на новото ръководство да се погрижи честно и отговорно, при спазване на строга финансова дисциплина, за интересите на дружеството, респективно – на МРРБ и държавата. Най-неотложната задача, която им поставям, е да ускорят работата по двата приоритета на министерството – доизграждането на автомагистрала „Хемус“ и на скоростния път „Видин – Ботевград“, обясни вицепремиерът.

Гроздан Караджов, снимка: БТА

Като принципал на държавното дружество министър Караджов носи отговорност то да се управлява професионално и в интерес на всички български граждани, се посочва в информация, качена на сайта на министерството.

Припомняме, че малко по-рано днес bTV съобщи, че вторият изпълнителен директор на “Автомагистрали” ЕАД Иван Станчев, бе освободен от поста си. Това се случи само 2 дни след като Десислава Христова бе уволнена в качеството ѝ на директор на дружеството.

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Още от Built.bg:  Крайнодесният блок печели първия тур на парламентарните избори във Франция

BUILT.BG С КАФЕТО СУТРИН

Започнете деня си с най-важното и интересното от света на строителството, икономиката и инвестициите. Всяка сутрин в 7 ч. Директно в имейла ви.

Още от Built.bg

Създателите

Коментари и анализи

Built.bg Podcast

Избрано за Вас

Инфраструктура

Архитектура

Градска среда и Урбанизъм

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Бохемски истории

Be Green

Войната в Украйна

Последвайте ни

Запиши се за електронния бюлетин на Built

Само качествено съдържание, без спам