Бюлетин

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Диалогът между пътностроителния бранш и държавата е възстановен

С тази среща диалогът между бранша и държавата е възстановен, обяви пред журналисти председателят на Управителния съвет на Браншовата камара “Пътища” Стефан Чайков след края на срещата на Камарата с ръководството на Министерството на регионалното развитие и Агенция “Пътна инфраструктура”, на която бяха обсъдени конкретните договори за текущ ремонт и поддръжка на републиканската пътна мрежа, които фирмите са сключили с пътната агенция.

Протестите за следващите два дни спират, като в този период ще работим на техническо ниво, за да “изчистим” въпросите от юридически и от финансов аспект, допълни Чайков. В отговор на въпрос той каза, че министър Виолета Комитова прави всичко възможно да има пари за разплащане с фирмите, които поддържат пътищата, и допълни, че въпросът е за размера им и за схемата за разплащането им.

Чайков каза, че днес от камара са предложили “още едно компромисно предложение” и съобщи, че в АПИ започва фактурирането на нефактурираните сертификати за миналото зимно поддържане на пътищата, за да може в кратки срокове да извърши разплащането с фирмите.

По данни на Камарата има неплатени 62 млн. лева от миналия зимен сезон.

Договаряме условията, по които ще продължим да работим, заяви пред журналисти министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова и допълни, че министерството държи да продължи да работи с фирмите, специализирани в пътното строителство, които са изградили капацитет и имат натрупан през годините опит.

“Натъкнахме се на едни нечитави документи, които трябва да преработим, с идеята да продължим да работим с фирмите от пътностроителния бранш”, каза още министърът. В отговор на въпрос министърът уточни, че става дума за стари документи, които трябва да бъдат преработени.

Още от Built.bg:  "Булгаргаз" ще съди "Газпром" за над 400 млн. евро заради спрени доставки

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

BUILT.BG С КАФЕТО СУТРИН

Започнете деня си с най-важното и интересното от света на строителството, икономиката и инвестициите. Всяка сутрин в 7 ч. Директно в имейла ви.

Още от Built.bg

Създателите

Коментари и анализи

Built.bg Podcast

Избрано за Вас

Инфраструктура

Архитектура

Градска среда и Урбанизъм

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Бохемски истории

Be Green

Войната в Украйна

Последвайте ни

Запиши се за електронния бюлетин на Built

Само качествено съдържание, без спам