Бюлетин

ДНСК за “Алепу Вилидж”: Ще спазим всички законови разпоредби при последващите си действия

Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) трябва да пристъпи към прилагане на чл. 225 от Закона за устройство на територията, третиращ процедурата по премахване на незаконни строежи предвид решението на Върховния административен съд от 16 ноември 2021 г., с което се обявява за нищожно разрешение за строеж номер 100/10 септември 2018 г. на “Алепу Вилидж” АД за строеж: Курортен комплекс “Алепу Вилидж” – I етап – укрепване на свлачище и II етап – изграждане на курортен комплекс. Това съобщиха от ДНСК.

За да може коректно да бъде определена частта от строежа, която може да бъде премахната, без това да наруши стабилитета на свлачището и без да предизвика нови свлачищни процеси, е възложено изготвяне на експертна оценка от Центъра за научни изследвания и проектиране към Университета по архитектура, строителство и геодезия. Едва след нейното представяне ще бъде съставен констативен акт от органите на ДНСК. В констативния акт се вписват всички основания за съставянето му, както и точно описание на строежа.

ДНСК ще спази всички законови разпоредби при последващите си действия, като възложителят “Блек Сий Фемили Резиденс” ЕАД ще бъде уведомяван своевременно за това, посочват от дирекцията.

Вчера от “Блек Сий Фемили Резиденс” ЕАД съобщиха, че подават искания до всички отговорни институции, за да бъде предоставена официална информация във връзка с предприетите действия и да й бъдат връчени административните актове, въз основа на които органите на ДНСК възлагат експертиза за премахване на изграденото законно според компанията противосвлачищно съоръжение.

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Още от Built.bg

Създателите

Коментари и анализи

Избрано за Вас

Инфраструктура

Архитектура

Градска среда и Урбанизъм

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Бохемски истории

Be Green

Войната в Украйна

Built.bg Podcast

Последвайте ни

Запиши се за електронния бюлетин на Built

Само качествено съдържание, без спам