Бюлетин

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

До 2030 г. се предвижда довършване на всички хоризонтални трасета при “Хемус” и “Рила”, и стартиране на АМ “Черно море”

Проектът за Стратегия за развитие на пътната инфраструктура за периода 2024 – 2030 г., който предстои да бъде представен, е разработен в посока осигуряване на планирана, свързана и безопасна пътна мрежа в България, съобщи инж. Ясен Йорданов, председател на Управителния съвет на Агенция “Пътна инфраструктура” на конференция “Минало, настояще и бъдеще на пътната инфраструктура в Република България”. Форумът е в рамките на честването на 30 години от основаването на Камарата.

В документа е направена анализ и оценка на актуалното състояние на републиканската и общинската пътна мрежа и включва рекапитулация на извършените дейности в периода 2016 – 2022 г. С цел поддържането на технико-експлоатационните качества на съществуващата пътна инфраструктура, модернизацията й и развитието на нови трасета, както и изпълнението на национални стратегически и европейски посоки на развитие, проектът на стратегия очертава рамка за постигане на търсените резултати, каза Ясен Йорданов.

С разработването на стратегията е изготвена и средносрочна оперативна програма, която е в унисон с дългосрочната визия за развитие на републиканската пътна мрежа и в краткосрочен план – до 2030 г., се предвижда довършване на всички хоризонтални трасета от магистралите “Хемус” и “Рила”, стартирането на магистрала “Черно море”, а в бъдеще с хоризонт след 2030 до 2050 г. да бъдат развити всички вертикални основни магистрални комуникации, които биха дали истинска и пълна свързаност на България, каза Йорданов.

Снимки: БТА

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

BUILT.BG С КАФЕТО СУТРИН

Започнете деня си с най-важното и интересното от света на строителството, икономиката и инвестициите. Всяка сутрин в 7 ч. Директно в имейла ви.

Още от Built.bg

Създателите

Коментари и анализи

Built.bg Podcast

Избрано за Вас

Инфраструктура

Архитектура

Градска среда и Урбанизъм

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Бохемски истории

Be Green

Войната в Украйна

Последвайте ни

Запиши се за електронния бюлетин на Built

Само качествено съдържание, без спам