Бюлетин

До 7-8 септември ще бъдат напълно завършени строителните дейности по интерконектора Гърция-България

До 7-8 септември ще бъдат напълно завършени строителните дейности по интерконектора Гърция-България. Това каза изпълнителният директор на строителя на газовата връзка – компанията “АВАКС“ Антонис Митзалис на среща в президентството, инициирана от държавния глава Румен Радев.

Строителят обеща в рамките на август да бъдат изпълнени останалите аспекти за довършване на интерконектора, но все пак си остави отсрочка от максимум седмица след края на този месец, в която да бъде напълно готов проектът.

“Ще направим всичко възможно, което е по силите ни, за да може този проект да влезе в експлоатация”, обеща той. Направен е разчет във времето за това как да се случат нещата по най-експедитивен начин, изтъкна Митзалис.

Изпълнителният директор на “АВАКС“ допълни, че по време на епидемията от КОВИД-19 през 2020 г. компанията е имала проблеми със заболеваемостта, което е довело до затрудения в строителството на проекта. Той даде за пример, че 35 души висококвалифицирани специалисти са се разболели от коронавирус. Имало е и малко затруденения строителят да се ориентира в точните пускови срокове, но сега вече компанията е наясно с тях.

Дори и след предаването на интерконектора, строителят има двугодишен гаранционен период на поддръжка, през който “АВАКС” ще бъде на разположение, добави Антонис Митзалис.

close

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Още от Built.bg

Войната в Украйна

Избрано за Вас

Последвайте ни

Най-споделяното от Built.bg

Коментари и анализи

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Инфраструктура

Архитектура

Създателите

Градска среда и Урбанизъм

Бохемски истории

Be Green

Built.bg Podcast

Запиши се за електронния бюлетин на Built

Само качествено съдържание, без спам