Бюлетин

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

До месец ще започне изграждането на пробива между булевардите “Черни връх” и “Симеоновско шосе”

До месец ще започне изграждането на пробива на бул. „Филип Кутев“, който ще свързва булевардите “Черни връх” и “Симеоновско шосе”, заяви кметът на София Йорданка Фандъкова пред журналисти, по време на проверка на ремонта на участъка между ул. „Атанас Дуков“ и ул. „Сребърна“.

Снимка: БТА

По думите на Фандъкова разширяването и изграждането на бул. „Филип Кутев“ е един от най-важните обекти за града след метрото и бул. „Тодор Каблешков“, защото това е част от третия градски ринг в най-важната отсечка. Северното платно на изграждащия се бул. “Филип Кутев” от бул. „Черни връх“ до ул. „Сребърна“ вече е пуснато за движение, а до събота трябва да приключи и полагането на маркировка. Ще продължи засаждането на дървета около бъдещия булевард, уточни още столичния кмет.

Очакваме това лято да започне работа и по южното платно на новия булевард, каза още Фандъкова. Тя допълни, че в момента движението в ремонтирания участък се извършва в общо четири ленти, а след завършването на булеварда лентите ще бъдат по три в посока.

Йорданка Фандъкова и зам.-кметът Ангел Джоргов, снимка: БТА

В ход е издаването на разрешително за строежа на южното платно на пробива на бул. „Филип Кутев“. Той ще започне лятото, защото чакаме придобиването на един имот, който е на Софийския университет, каза кметът.

Стойността на отсечката е 6 млн. лева, като това включва корекция на участъка от река Драгалевска, както и подземната инфраструктура, посочи още Фандъкова.

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

BUILT.BG С КАФЕТО СУТРИН

Започнете деня си с най-важното и интересното от света на строителството, икономиката и инвестициите. Всяка сутрин в 7 ч. Директно в имейла ви.

Още от Built.bg

Създателите

Коментари и анализи

Built.bg Podcast

Избрано за Вас

Инфраструктура

Архитектура

Градска среда и Урбанизъм

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Бохемски истории

Be Green

Войната в Украйна

Последвайте ни

Запиши се за електронния бюлетин на Built

Само качествено съдържание, без спам