Бюлетин

ДПА: Германия трябва да намали най-много потреблението си на газ сред всички страни от ЕС

Германия трябва да намали най-много потреблението си на природен газ сред всички страни от Европейския съюз, за да спази споразумението им от края на юли и да спести 15 процента от синьото гориво, което използва, съобщи ДПА. Агенцията е използвала данни на Европейската комисия, за да изчисли количеството газ, което се очаква да спести Федералната република.

Германия трябва да намери начин да намали потреблението на газ с 10 милиарда кубични метра между началото на август т.г. и март догодина, за да постигне целта, която си поставиха страните от ЕС, посочва ДПА. Това количество се равнява на синьото гориво, което използват за цяла година 5 милиона четиричленни домакинства.

Германия, която е най-голямата икономика в Европа, трябва да си наложи най-сериозните ограничения при използването на природен газ сред страните от ЕС. Федералната република трябва да спести близо една четвърт от цялото количество синьо гориво, от което се очаква да се откажат държавите от Евросъюза.

Германският министър на икономиката Роберт Хабек заяви, че неговата страна е напът да намали с 14 до 15 процента потреблението си на природен газ в сравнение с миналата година. Миналата седмица Хабек изтъкна, че Германия би се опитала да намали синьото гориво, което използва, с повече от договорения минимум от 15 процента.

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

BUILT.BG С КАФЕТО СУТРИН

Започнете деня си с най-важното и интересното от света на строителството, икономиката и инвестициите. Всяка сутрин в 7 ч. Директно в имейла ви.

Още от Built.bg

Създателите

Коментари и анализи

Избрано за Вас

Инфраструктура

Архитектура

Градска среда и Урбанизъм

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Бохемски истории

Be Green

Войната в Украйна

Built.bg Podcast

Последвайте ни

Запиши се за електронния бюлетин на Built

Само качествено съдържание, без спам