Бюлетин

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Държавата подкрепи изграждането на пътна инфраструктура до голям инвестиционен проект в община Самоков

Община Самоков подписа договор с Министерски съвет за финансиране на изграждането на пътна връзка от  съществуващия път между селата Горни и Долни Окол до туристически комплекс “Окол Лейк”, съобщават от общината.

“За Община Самоков е от голямо значение да има на територията си инвеститор на такова ниво, което ще допринесе за откриването на нови работни места и предлагане на висок клас туристически продукт. Ще бъде изградена и необходимата инфраструктура, която ще допринесе за развитието на целия район на двете села”, коментираха още от община Самоков.

Идеята за комплекса е вдъхновена от красотата на природата и стремежа към здравословен начин на живот. Основният замисъл е да се създаде алтернатива на градската среда, която да предлага удобства и възможности за активен живот, работа и отдих сред природата. Комплексът включва международно голф игрище, петзвезден хотел, паркови пространства и жилищни зони със семейни и ваканционни имоти.

Снимка: Община Самоков

Община Самоков е извършила необходимото инвестиционно проектиране и ще проведе процедура за избор на изпълнител на инфраструктурния обект. Държавата предоставя на общината  2 339 812 лева, като тези средства са за  изграждане на пътната връзка с дължина 1,5 км. Към пътната инфраструктура се предвижда поставянето на тръбна мрежа за кабели и изграждане на улично осветление, пише в официалната страница на община Самоков във “Фейсбук”.

Реализацията на проекта “Окол Лейк” започна на 1 август 2020 година, а днес в него вече има оформени жилищни сгради и се строи петзвезден хотел, който се очаква да бъде открит през 2023 година.

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

BUILT.BG С КАФЕТО СУТРИН

Започнете деня си с най-важното и интересното от света на строителството, икономиката и инвестициите. Всяка сутрин в 7 ч. Директно в имейла ви.

Още от Built.bg

Създателите

Коментари и анализи

Built.bg Podcast

Избрано за Вас

Инфраструктура

Архитектура

Градска среда и Урбанизъм

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Бохемски истории

Be Green

Войната в Украйна

Последвайте ни

Запиши се за електронния бюлетин на Built

Само качествено съдържание, без спам