Бюлетин

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Фандъкова: Глоба от сто хиляди лева е наложена за увреждане на едно паве

Фирмата, която пренарежда паветата в участъка при Народното събрание е глобена сто хиляди лева за увреждане на едно паве, съобщи в предаването „Тази сутрин“ по „Би Ти Ви“ кметът на София Йорданка Фандъкова. По думите й на фирмата се дължат 260 хил. лева, но тя не е получила нито един лев за ремонта на този участък.

„Веднага след разреждането на паветата поканихме експерти, които да видят причините и да препоръчат технология, така че, когато се пренаредят отново, да не стане същото“, отбеляза тя.

Задължихме фирмата, която извършва ремонта, да нареди пробен тестов участък на площадката, на която съхраняваме павета. Предстои те да бъдат отново пренаредени през лятото, каза още столичният кмет. 

Снимка: БТА

„Публично се видя увреждане на паве. Жълтите павета са културна ценност, по мое искане бяха обявени за такива през 2016 година. От тук излиза трудността, че технологията трябва да бъде, от една страна, по-сигурна за настилката, а от друга страна – щадяща, да не се нарушава културната ценност“, обясни Йорданка Фандъкова.

В пространството около храм паметника „Св. Александър Невски“ паветата ще се пренареждат в началото на лятото по нова технология, препоръчана от специалисти. Там продължава ремонтът на тротоарите и, когато той приключи, се предвижда промяна в движението. Паркирането и движението ще бъдат забранени в участъка пред централния вход, каза още Фандъкова. Художественото осветление на храма също ще бъде изцяло променено и съобразено с това, че е паметник на културата.

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

BUILT.BG С КАФЕТО СУТРИН

Започнете деня си с най-важното и интересното от света на строителството, икономиката и инвестициите. Всяка сутрин в 7 ч. Директно в имейла ви.

Още от Built.bg

Създателите

Коментари и анализи

Built.bg Podcast

Избрано за Вас

Инфраструктура

Архитектура

Градска среда и Урбанизъм

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Бохемски истории

Be Green

Войната в Украйна

Последвайте ни

Запиши се за електронния бюлетин на Built

Само качествено съдържание, без спам