Бюлетин

Фандъкова очаква строителният бранш да инвестира както в технологии, така и в кадри

Очаквам строителният бранш да инвестира както в технологии, така и в кадри, защото човешкият фактор на терен е несравним и с най-модерните иновативни технологии. Това е и едно от най-големите предизвикателства, заради което се налага обикновено да водим разговори за недобро качество или за подобряването му.

С тези думи кметът на София Йорданка Фандъкова се обърна към ръководството на Камарата на строителите в България по време на конференция на тема “Предизвикателствата и възможностите в сферата на строителството – ролята на иновациите, новите технологии и уменията”, организирана от Камарата и в. “Строител”.

Снимка: БТА

Фандъкова отбеляза, че като кмет на града винаги е насърчавала използването на иновациите и технологиите в строителството и изтъкна, че най-добрият пример за съчетание на строителството и науката е проектът за метрото. Тя съобщи, че до края на годината се очаква да бъде готов и проектът за фотоволтаична инсталация на метродепото в Обеля.

Кметът напомни, че общината е въвела редица електронни услуги в полза на хората и бизнеса, като е разработено мобилно приложение с над 230 000 документа, както и система за дигитално предаване на проекти в сферата на устройственото планиране, единна информационна система за издаване на административните актове на Столичната община, която е съкратила чувствително административното обслужване  – от нужните преди месец или два, сега времето за обслужване е между пет и седем дни.

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

BUILT.BG С КАФЕТО СУТРИН

Започнете деня си с най-важното и интересното от света на строителството, икономиката и инвестициите. Всяка сутрин в 7 ч. Директно в имейла ви.

Още от Built.bg

Създателите

Коментари и анализи

Избрано за Вас

Инфраструктура

Архитектура

Градска среда и Урбанизъм

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Бохемски истории

Be Green

Войната в Украйна

Built.bg Podcast

Последвайте ни

Запиши се за електронния бюлетин на Built

Само качествено съдържание, без спам