Бюлетин

Фандъкова: Решението за Паметника на Съветската армия изисква главният архитект на София да направи конкурс за пространството

Решението на Столичния общински съвет (СОС) за Паметника на Съветската армия изисква главният архитект на София да направи конкурс за пространството. Това каза за БТА кметът на София Йорданка Фандъкова по повод решението на Министерския съвет, според което статутът на мемориален комплекс “Паметник на Съветската армия” в Княжеската градина в София се променя от имот публична държавна собственост на имот частна държавна собственост.

Преди месеци Столичният общински съвет (СОС) напълно аргументирано и подготвено взе решение за преместване на Паметника на Съветската армия, посочи Фандъкова. Тя припомни, че е изпратила решението на СОС до областния управител. “Сега виждам усилията на настоящия областен управител да се придвижи това решение”, каза кметът.

Фандъкова изрази надежда, че решението на СОС ще бъде изпълнено. Тя припомни, че винаги този паметник е бил държавна собственост. Всички спекулации защо и как в миналото е направено или не и направено се надявам да приключат и да можем да се обединим около общото решение, каза още тя.

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Още от Built.bg:  Нова организация на движение се въвежда по бул. "Александър Малинов" в ж.к. "Младост"

BUILT.BG С КАФЕТО СУТРИН

Започнете деня си с най-важното и интересното от света на строителството, икономиката и инвестициите. Всяка сутрин в 7 ч. Директно в имейла ви.

Още от Built.bg

Създателите

Коментари и анализи

Избрано за Вас

Инфраструктура

Архитектура

Градска среда и Урбанизъм

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Бохемски истории

Be Green

Войната в Украйна

Built.bg Podcast

Последвайте ни

Запиши се за електронния бюлетин на Built

Само качествено съдържание, без спам