Бюлетин

Формите на енергията на бъдещето ще бъдат обсъдени на форум днес в София

На специализирано събитие “Energy of Tomorrow” днес в “Интер Експо Център” ще бъдат обсъдени каква ще бъде енергията на бъдещето, какво е решението за постигането на енергийна ефективност, зелена и чиста енергия и какви са алтернативите форми на енергийно захранване и търговия с енергия. Това съобщиха организаторите от икономическия сайт Investor Media Group.

Във форума ще участват представители на големия и средния бизнес, на компании от сектора, общини и регулаторни органи, консултанти, мениджъри и др.

Събитието ще бъде официално открито от представител на Министерството на енергетиката, а след това ще бъде проведен разговор с генералния секретар на Европейската асоциация на електроенергийната индустрия “Юрилектрик” (Eurelectric ) Кристиан Руби.

Първият панел на специализираното събитие ще бъде на тема “Зелена енергия и регулации”. По време на дискусията експертите ще обсъдят програмите и стимулите за изграждане на енергийни мощности, цената на тока, регулаторната рамка и нейната адаптация за бизнеса у нас. Други теми, които ще бъдат обсъдени, са споразумението за закупуване на електроенергия или така наречения PPA contract и дългосрочните договори за зелена енергия, като възможности за бизнеса.

“Иновации и енергийна ефективност” е надсловът на втория панел на събитието, а темите, които предстои да бъдат анализирани и коментирани ще бъдат за цифровизацията като движеща сила за бъдеще с нулеви емисии, възможностите за съхранение и пренос на енергия, технологични решения за енергийна ефективност и финансиране на зелени енергийни проекти.

В последният панел на тема “Добри практики – Зелени енергийни паркове в услуга на бизнеса” експертите ще обсъдят енергийната интензивност, зелените енергийни паркове в услуга на бизнеса и собствените ВЕИ паркове.

Още от Built.bg:  Изследователите от GATE с иновативни решения за градската среда

Институционални партньори на събитието са Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ), Българската предприемаческа асоциация (BESCO), Институтът за енергиен мениджмънт (ЕMI), Френско-българската търговска и индустриална камара, Българската асоциация по информационни технологии (БАИТ) и Българска мрежа на Глобалния Договор.

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Още от Built.bg

Създателите

Коментари и анализи

Избрано за Вас

Инфраструктура

Архитектура

Градска среда и Урбанизъм

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Бохемски истории

Be Green

Войната в Украйна

Built.bg Podcast

Последвайте ни

Запиши се за електронния бюлетин на Built

Само качествено съдържание, без спам