Бюлетин

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Фотоизложба ще представи знакови съоръжения в София, изградени през последните 15 години

Деветата фотоизложба “Виж София – 15 години заедно строим за хората” ще се състои на 18 октомври от 13:00 ч. на пешеходния мост над бул. “България” до НДК, съобщиха от Камарата на строителите в България (КСБ). Изложбата е организирана по повод Деня на строителя – Димитровден, от Камарата и в. “Строител“ със съдействието на Столичната община (СО).

През 2022 г. експозицията е посветена на 15-ата годишнина на КСБ и на 15 г. от влизането на България в ЕС и ще бъде открита от председателя на Управителния съвет на КСБ инж. Илиян Терзиев. Поканени да присъстват са кметът на Столичната община Йорданка Фандъкова, министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков, зам.-кметовете на СО, главният архитект на София, общински съветници, представители на фирми, членове на КСБ, възложители и изпълнители на включените обекти.

Фотоизложбата е съставена от 60 пана със снимки, някои от които заснети въздушно с дрон. Те показват знакови съоръжения от пътната, образователната, екологичната инфраструктура в столицата, изградени в последните 15 години. Сред тях са станциите от трите линии на метрото, Софийският околовръстен път, нови сгради на детски градини и училища, облагородени паркове и зони за отдих и др. До 31 октомври гражданите и гостите на столицата ще могат да видят как градът се променя благодарение на реализацията на различните строителни проекти.

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

BUILT.BG С КАФЕТО СУТРИН

Започнете деня си с най-важното и интересното от света на строителството, икономиката и инвестициите. Всяка сутрин в 7 ч. Директно в имейла ви.

Още от Built.bg

Създателите

Коментари и анализи

Built.bg Podcast

Избрано за Вас

Инфраструктура

Архитектура

Градска среда и Урбанизъм

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Бохемски истории

Be Green

Войната в Украйна

Последвайте ни

Запиши се за електронния бюлетин на Built

Само качествено съдържание, без спам