Бюлетин

Г-7 е обединена в подкрепата си за Украйна до победата й

 

Великобритания поиска днес на Украйна да бъдат доставени повече оръжия за борба с инвазията на Русия, срещу която Лондон настоява да бъдат въведени нови санкции, а Франция увери Киев в подкрепата на Г-7 “до победа на Украйна”, предаде Франс прес.

“Много е важно сега да продължим да оказваме натиск върху Владимир Путин, като доставяме още оръжия на Украйна и засилваме санкциите”, каза пред журналисти британската външна министърка Лиз Тръс, която участва в срещата на външните министри на Г-7 в курорта Вайсенхаус, Северна Германия. “Единството на Г-7 е жизненоважно за защитата на свободата и демокрацията по време на тази криза и ще продължим да работим заедно, за да постигнем това”, добави британската министърка.

Френският й колега Жан-Ив Льо Дриан увери също Киев, че подкрепата на държавите от Г-7 ще продължи и в бъдеще. “Ще продължим и в бъдеще да подкрепяме борбата на Украйна за нейния суверенитет до победата на Украйна”, каза министърът. “Не сме във война с Русия, Москва е тази, която е във война с Украйна. Има агресор и жертва и ние подкрепяме жертвата на агресия”, допълни Льо Дриан.

Външните министри на държавите от Г-7 (Германия, Франция, Италия, Канада, САЩ, Япония и Великобритания), към които се присъединиха техните колеги от Украйна и Молдова – Дмитро Кулеба и Нику Попеску, се събраха вчера на тридневна среща, за да решат как да помогнат на Киев в съпротивата му срещу руската инвазия.

close

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Още от Built.bg

Войната в Украйна

Избрано за Вас

Последвайте ни

Най-споделяното от Built.bg

Коментари и анализи

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Инфраструктура

Архитектура

Създателите

Градска среда и Урбанизъм

Бохемски истории

Be Green

Built.bg Podcast

Запиши се за електронния бюлетин на Built

Само качествено съдържание, без спам