Бюлетин

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Виенският икономически форум открива представителство в България в партньорство с Главболгарстрой

На официална среща във Виена, представители на Главболгарстрой и Виенския икономически форум подписаха споразумение за сътрудничество, в рамките, на което международната организация ще създаде свое представителство в централата на Главболгарстрой в София. 

Представителният офис на Виенския икономически форум в България започва работа след няколко месеца. В центъра на партньорството с ГБС е развитието на дейността на организацията в страната ни, за да се насърчи регионалното икономическо сътрудничество.

“За нас е чест и отговорност да съдействаме за засилване присъствието на Виенския икономически форум в България. Ще работим активно по широк кръг теми от национално и регионално значение, които ще целят да създават устойчива среда и конкурентни условия за изпълнение на регионални проекти и за поощряване на инвестициите в страната” – каза Калин Пешов, председател на Управителния съвет на Главболгарстрой, който е и член на Борда на директорите на Виенския икономически форум.

Партньорството на строителния холдинг с международната организация е продължение на усилията на компанията за изграждане на ефективни партньорства, които подобряват бизнес средата в България, увеличават преките чуждестранни инвестиции и стимулират академичните и индустриални партньорства.

От Главболгарстрой определят като своя мисия създаването и налагането на устойчиви, новаторски и зелени решения, които имат потенциал да докажат ефективното приложение в различни сектори на икономиката в страната.

Виена: Официалната среща по подписване на документа за сътрудничество

На снимката: От ляво надясно: Калин Пешов, председател на Управителния съвет на Главболгарстрой Холдинг; посланик д-р Елена Кирчева – Основател и Генерален Секретар на Виенския икономически форум; Пламена Ненкова, зам.-изпълнителен директор „Стратегии, комуникации и международни отношения“ в Главболгарстрой Холдинг и Павел Валодзка, представляващ ГБС 

Още от Built.bg:  Предварителни данни след приключване на евровота в страните от ЕС

По-рано тази година Главболгарстрой откри свое представителство и във Виена.

Павел Валоджка, представител на Главболгарстрой в Австрия,  определя присъствието на строителния холдинг в търговския център на Европа като възможност за категорично позициониране на ГБС като модерна и иновативна компания с още по-високи бизнес резултати.

“Благодарение на представителството на Главболгарстрой във Виена, ние не просто работим за утвърждаване на вече съществуващите партньорства на компанията с бизнеси, доставчици и лидери в сектора, но и се стремим към създаването на академични контакти”, споделят от компанията и подчертават, че бизнес климатът в България зависи от поведението на големите компании и ангажиментът им към цялостното подобряване на средата.

Виенският икономически форум отблизо 

Виенският икономически форум е международна неправителствена организация създадена през 2004 година. Тя е със специален консултативен статут към Икономическия и социален съвет на ООН, като от 2015-а насам форумът е включен и в регистъра за прозрачност на Европейския парламент и Европейската комисия. 

Организацията се стреми да стимулира и, базирано на проучвания, да идентифицира краткосрочни, средносрочни или дългосрочни проекти от общ интерес в региона като  насърчава тяхното изпълнение. 

Форумът има утвърдена позиция като европейска платформа, която свързва икономическите цели на публичния и частния сектор.

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

BUILT.BG С КАФЕТО СУТРИН

Започнете деня си с най-важното и интересното от света на строителството, икономиката и инвестициите. Всяка сутрин в 7 ч. Директно в имейла ви.

Още от Built.bg

Създателите

Коментари и анализи

Built.bg Podcast

Избрано за Вас

Инфраструктура

Архитектура

Градска среда и Урбанизъм

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Бохемски истории

Be Green

Войната в Украйна

Последвайте ни

Запиши се за електронния бюлетин на Built

Само качествено съдържание, без спам