Бюлетин

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

ГЕРБ: 40 млн. лв. са изплатени по инхаус поръчки за “Хемус” през последните месеци

По време на предизборната кампания инхаус процедурите бяха наречени “порочни”, “престъпни”, “грабежи”, “незаконни”, оказва се обаче, че за няколко месеца са изплатени 40 млн. лева по точно тези “порочни” договори за изграждането на автомагистрала “Хемус”. Това каза Младен Шишков от ГЕРБ-СДС на брифинг в парламента.

Той посочи, че през септември министър Комитова изплаща 14 млн. лева по инхаус договорите за изграждането на АМ “Хемус”, а през януари т.г. министър Караджов изплаща 26 млн. лева отново по същите тези договори. От ГЕРБ-СДС изцяло подкрепиха действията на министър Караджов. Радваме се, че няколко месеца по-късно от настоящото управление осъзнаха, че това е единственият правилен начин да бъде завършена магистралата в най-кратки срокове, коментира Шишков.

Николай Нанков, снимка: БТА

Николай Нанков също отбеляза, че по “порочния” модел за изграждане на АМ “Хемус” не само се работи, а са разплатени 40 млн. лева. По думите му темата за АМ “Хемус” е една от големите предизборни бомби. Според Нанков с действията си настоящите управляващи са се самоопровергали. Той адмирира действията на вицепремиера и министър на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов, който е размразил след осем месеца застой АМ “Хемус”.

Александър Иванов, снимка: БТА

Александър Иванов напомни за думите на вътрешния министър Бойко Рашков във връзка със строителството на АМ “Хемус” и настоя той да отговори какво смята по отношение на това, че и г-жа Комитова, и настоящият министър Караджов са плащали по тези договори. Те съучастници ли са в такова “престъпление на века”, което е съзрял Бойко Рашков, попита депутатът от ГЕРБ-СДС.

Припомняме, че вчера министърът на вътрешните работи Бойко Рашков заяви, че Прокуратурата „играе като спирачка за разследването на „Хемус““. Министърът твърди, че се стопират производства като едно то тях е за част от делата на АМ „Хемус“. По думите му въпросното производство не се движи изобщо.

Още от Built.bg:  Проектът „Паркът” превръща пространства в София в средище на култура и развлечения

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

BUILT.BG С КАФЕТО СУТРИН

Започнете деня си с най-важното и интересното от света на строителството, икономиката и инвестициите. Всяка сутрин в 7 ч. Директно в имейла ви.

Още от Built.bg

Създателите

Коментари и анализи

Built.bg Podcast

Избрано за Вас

Инфраструктура

Архитектура

Градска среда и Урбанизъм

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Бохемски истории

Be Green

Войната в Украйна

Последвайте ни

Запиши се за електронния бюлетин на Built

Само качествено съдържание, без спам