Бюлетин

ГЕРБ: 40 млн. лв. са изплатени по инхаус поръчки за “Хемус” през последните месеци

По време на предизборната кампания инхаус процедурите бяха наречени “порочни”, “престъпни”, “грабежи”, “незаконни”, оказва се обаче, че за няколко месеца са изплатени 40 млн. лева по точно тези “порочни” договори за изграждането на автомагистрала “Хемус”. Това каза Младен Шишков от ГЕРБ-СДС на брифинг в парламента.

Той посочи, че през септември министър Комитова изплаща 14 млн. лева по инхаус договорите за изграждането на АМ “Хемус”, а през януари т.г. министър Караджов изплаща 26 млн. лева отново по същите тези договори. От ГЕРБ-СДС изцяло подкрепиха действията на министър Караджов. Радваме се, че няколко месеца по-късно от настоящото управление осъзнаха, че това е единственият правилен начин да бъде завършена магистралата в най-кратки срокове, коментира Шишков.

Николай Нанков, снимка: БТА

Николай Нанков също отбеляза, че по “порочния” модел за изграждане на АМ “Хемус” не само се работи, а са разплатени 40 млн. лева. По думите му темата за АМ “Хемус” е една от големите предизборни бомби. Според Нанков с действията си настоящите управляващи са се самоопровергали. Той адмирира действията на вицепремиера и министър на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов, който е размразил след осем месеца застой АМ “Хемус”.

Александър Иванов, снимка: БТА

Александър Иванов напомни за думите на вътрешния министър Бойко Рашков във връзка със строителството на АМ “Хемус” и настоя той да отговори какво смята по отношение на това, че и г-жа Комитова, и настоящият министър Караджов са плащали по тези договори. Те съучастници ли са в такова “престъпление на века”, което е съзрял Бойко Рашков, попита депутатът от ГЕРБ-СДС.

Припомняме, че вчера министърът на вътрешните работи Бойко Рашков заяви, че Прокуратурата „играе като спирачка за разследването на „Хемус““. Министърът твърди, че се стопират производства като едно то тях е за част от делата на АМ „Хемус“. По думите му въпросното производство не се движи изобщо.

close

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Още от Built.bg

Войната в Украйна

Избрано за Вас

Последвайте ни

Най-споделяното от Built.bg

Коментари и анализи

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Инфраструктура

Архитектура

Създателите

Градска среда и Урбанизъм

Бохемски истории

Be Green

Built.bg Podcast

Запиши се за електронния бюлетин на Built

Само качествено съдържание, без спам