Бюлетин

ГЕРБ-СДС иска проверка на ремонтираните пътища през последните 2 години

ГЕРБ-СДС иска проверка на ремонтирани пътища от две години насам и разплатени последните месеци от служебния регионален министър Иван Шишков. Това обявиха на брифинг в парламента депутатите Николай Нанков и Росица Кирова.

Тъй като не вярваме на обективните преценки, проверки, извършвани от Агенция “Пътна инфраструктура” и новата “бухалка” на служебната власт, специално на министър Шишков – ДНСК, още миналата седмица сме внесли искане да бъдат проверени ремонти на пътища, възлагани или изпълнявани през последните две години, и разплатени последните няколко месеца от служебния регионален министър, обясни Нанков. Проверката и съответните експертизи, анализи да бъдат извършени от две независими акредитирани лаборатории – българска и немска, настояват от ГЕРБ-СДС. Нашата информация е, че една част от тях попадат под хипотезата “основен ремонт”, но са възлагани от Шишков и от редовния кабинет “Петков” като текущи ремонти и поддръжка, уточни Николай Нанков.

Николай Ненкова, снимка: БТА

Росица Кирова посочи, че, според тях, проверките, които се извършват от МРРБ, се възлагат субективно. Не вярваме не само на преценката на министър Шишков, а и на това, че иска да бъде установено какво се случва със строежите, поради което сме внесли предложение за проверки на обекти, възлагани и изпълнявани през последните две години, да проконтролираме тяхното качество, изтъкна тя.

Подобно искане ГЕРБ-СДС ще внесат в ДНСК и в Столичния инспекторат – да бъдат проверени обекти за последните 10 години в район “Триадица” в София. Как се извършват електрозахранванията на преместваеми обекти, павилиони, будки, светофари, обяви още Николай Нанков. Пътищата, които ще бъдат проверявани, са малко на брой и са описани подробно, уточни депутатът. Проверката не била лична атака срещу служебния регионален министър.

Още от Built.bg:  НСИ: Бизнес климатът в строителството у нас се подобрява

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

BUILT.BG С КАФЕТО СУТРИН

Започнете деня си с най-важното и интересното от света на строителството, икономиката и инвестициите. Всяка сутрин в 7 ч. Директно в имейла ви.

Още от Built.bg

Създателите

Коментари и анализи

Избрано за Вас

Инфраструктура

Архитектура

Градска среда и Урбанизъм

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Бохемски истории

Be Green

Войната в Украйна

Built.bg Podcast

Последвайте ни

Запиши се за електронния бюлетин на Built

Само качествено съдържание, без спам