Бюлетин

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

ГЕРБ ще подкрепи предложението за концесията на „Росенец”, но с определени искания

ГЕРБ-СДС ще подкрепи предложението за концесията на пристанище „Росенец“, но ще настояват да включва не само концесията на терминала, но и транспортните тръби и фигурата на особен управител. Това обяви пред медиите в парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов във връзка с огласеното по-рано тази сутрин предложение от съпредседателя на ПГ на „Продължаваме промяната – Демократична България“ Кирил Петков във връзка с „Росенец“.

Да поработят малко върху “некоалиционната култура”, препоръча Борисов и обясни, че вчера е имало  среща с Кирил Петков, Асен Василев, Христо Иванов, Атанас Атанасов, Йордан Цонев и Делян Пеевски, и Мария Габриел, на която са обсъждали важни решения.

Предложението беше на ГЕРБ-СДС, „Демократична България“ и ДПС, и включваше не само концесията за „Росенец“, в него влизаха и транспортните тръби и фигурата на особен управител, т.е. държавата да поеме пълния контрол, посочи Борисов. И добави, че е имало „яростна съпротива” от “Продължаваме промяната” за тръбите и особения управител. И сега чувам как Кирил Петков ме призовава да го подкрепя за нещо, по което вчера ние сме спорили колко по-голям да му е мащабът, коментира Борисов. Но да речем млади са, учат се, ще се научат на “некоалиционна култура”, коментира Борисов.

Бойко Борисов, снимка: БТА

Лидерът на ГЕРБ обяви, че вчера са финализирали всичко по управленската програма. На базата на нея следващата седмица ще подпишем и споразумение, както Христо Иванов иска, за механизъм, включително и как ще се обявяват подобни решения, съобщи Борисов. Днес трябваше да внесем всички с подписите си тези решения, каза той. Борисов уточни, че няма нищо против Кирил Петков да съобщи това, което са решили, но трябва и другите да кажат какви са им били съображенията, за дерогацията, продължаваме ли да ползваме руския петрол, на какви цени, къде влиза, в какви количества, борбата с контрабандата, измервателните прибори. За всичко това вчера беше говорено и можеше да стане много красиво, ако го бяхме обявили днес, след подписите и внасянето, каза Бойко Борисов.

Още от Built.bg:  Лейбъристите във Великобритания печелят изборите

На въпрос за охраната на къщата му в Банкя отговори, че не е забелязал да е охраняван от жандармерията. Той обаче имал притеснение кой наблюдава къщата му и с каква цел. Кой е казал на Слави Трифонов и защо моята къща продължава да е под такова наблюдение на „мутрите“, попита лидерът на ГЕРБ.

Във връзка с управленската програма Бойко Борисов уточни, че вчера са постигнали съгласие за назначаването на още един заместник-министър, както и че по принцип тези дни ще бъде договорено и за останалите областни управители. Борисов уточни, че досега са избягвали квотния принцип и са търсили съгласие по места. Вярно, че ние отстъпваме навсякъде до този момент за областни управители, каза той. Според него е малко притеснително, че на много места си слагат за областни управители областните ръководители на структурите си и така пренасяли щабовете за местните избори в областната управа.

Относно кандидатурата на Вили Лилков за кмет на София подчерта, че е той много добър, а самият Борисов е работил с него още като кмет на столицата. Мисля, че в десницата ще има проблем между „родата на Държавна сигурност и истински автентичното дясно“, коментира той. ГЕРБ ще обяви решението си за местния вот през септември, припомни председателят на партията.

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

BUILT.BG С КАФЕТО СУТРИН

Започнете деня си с най-важното и интересното от света на строителството, икономиката и инвестициите. Всяка сутрин в 7 ч. Директно в имейла ви.

Още от Built.bg

Създателите

Коментари и анализи

Built.bg Podcast

Избрано за Вас

Инфраструктура

Архитектура

Градска среда и Урбанизъм

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Бохемски истории

Be Green

Войната в Украйна

Последвайте ни

Запиши се за електронния бюлетин на Built

Само качествено съдържание, без спам