Бюлетин

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Германия започва “офанзива” за стимулиране на икономическия растеж

Снимка: AP

Правителството на Германия планира да започне “офанзива” за стимулиране на икономическия растеж, заяви днес германският канцлер Олаф Шолц. Той каза това по време на среща на кабинета, на която беше отбелязана половината от четиригодишния мандат на коалиционното правителство на Федералната република, предаде ДПА.

Управляващата коалиция в Берлин се състои от три политически формации – Германската социалдемократическа партия (ГСДП) на канцлера Шолц, Свободната демократическа партия (СвДП) и “Съюз 90″/”Зелени”

“Ще използваме и данъчни мерки, за да гарантираме, че инвестициите ще бъдат реализирани сега и няма да бъдат отложени”, посочи Шолц.

Германският канцлер е представил план за икономическото развитие на Германия, включващ данъчни облекчения за компаниите, намаляване на бюрокрацията, инвестиции в опазване на климата, привличането на повече квалифицирани работници от чужбина и по-бързи процедури за планиране и одобрение (в областта на инвестиционните проекти, бел. ред.).

“Не трябва да бъде допуснато настоящият икономически спад да възпрепятства дългосрочните бъдещи инвестиции на компаниите или да доведе до допълнителен спад в жилищното строителство”, се посочва още в плана, допълва ДПА.

Планира се утре част от предложените промени да бъдат включени в законопроект. Върху него работи финансовият министър Кристиан Линднер, който е и партиен лидер на Свободната демократическа партия.

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Още от Built.bg:  Продажбите на новопостроени жилища в САЩ намаляват

BUILT.BG С КАФЕТО СУТРИН

Започнете деня си с най-важното и интересното от света на строителството, икономиката и инвестициите. Всяка сутрин в 7 ч. Директно в имейла ви.

Още от Built.bg

Създателите

Коментари и анализи

Built.bg Podcast

Избрано за Вас

Инфраструктура

Архитектура

Градска среда и Урбанизъм

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Бохемски истории

Be Green

Войната в Украйна

Последвайте ни

Запиши се за електронния бюлетин на Built

Само качествено съдържание, без спам