Бюлетин

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

“Главболгарстрой” отвори най-модерния завод за сглобяеми стоманобетонови конструкции

Автор: Радка Петкова/Снимки: Атанас Симеонов

С водосвет кметът на Пазарджик Тодор Попов и председателят на Съвета на директорите на “ГЛАВБОЛГАСТРОЙ ПРИФАБ“ ЕАД – Димитър Карамитрев откриха най-модерния у нас завод за сглобяеми стоманобетонни конструкции „ГЛАВБОЛГАСТРОЙ ПРИФАБ“.

Строителните дейности по реализиране на завода стартираха в началото на август 2022 година. Само за седем месеца предприятието бе построено, оборудвано и въведено в експлоатация.

Димитър Карамитрев и Тодор Попов

Димитър Карамитрев благодари за добрата съвместна работа на местните институции, ангажирани в процеса по контрол върху строителството и въвеждането в експлоатацията на завода.

За малко повече от половин година успяхме на малко парче земя да имаме завод, най-съвременно оборудван, за да имаме възможно най-добрите технологични линии.

Дейността на “Главболгарстрой ПРИФАБ” обхваща целия процес по проучване и проектиране, производство, доставка и монтаж на сглобяемите стоманобетонови елементи и ограждащи фасадни панели, покривен пакет и изолации. 

Димитър Карамитрев

Заводът осигурява 63 работни места, а капацитетът на предприятието е от 80 хил. до 140 хил. кв.м застроена площ годишно, с възможност да предложи разнообразни схеми за рамковата конструкция.

Ние сме Главболгарстрой и знаем как да строим, но това тук не е просто строителство. Това е най-голямата ни инвестиция в последните години. Инвестиция в бъдещето на фирмата, но считам и инвестиция в бъдещето на региона на местно ниво.

Такава заявка даде Димитър Карамитрев, председател на Съвета на директорите на ГЛАВБОЛГАСТРОЙ ПРИФАБ“ ЕАД, а кметът на Пазарджик Тодор Панов поздрави всички и подчерта значимостта на инвестицията за региона.

Тази инвестиция е важна, защото на територията на община Пазарджик ще име производител на такъв тип изделия, които ще бъдат изключително важни за нас, с оглед на публичните инвестиции, свързани с плана за възстановяване и устойчивост. Искам да благодаря на “Главболгарстрой’ за това, че са днес, тук, с нас и затова, че избраха Пазарджик тази тяхната инвестиция.

Тодор Попов

Стоманобетоновите елементи, произведени в завода, са изключително подходящи за строителството на индустриални, логистични, обществени и търговски обекти.

Още от Built.bg:  ЕСП препоръчва средствата за изпълнение на целите за върховенството на закона в България да бъдат отпуснати изцяло

Сградите изпълнени от такива елементи са конкурентни на всяка подобна конструкция от стомана в показателите пожароустойчивост, големина на подпорните разстояния, устойчивост на сеизмични въздействия, дълготрайност, срок за изпълнение и цена.

Иван Бързанов

Иван Бързанов, изпълнителен директор на “Главболгарстрой ПРИФАБ” заяви, че производственият капацитет е запълнен за година напред. Той подчерта, че заводът разполага със собствен напълно автоматизиран бетонов възел с техника на EUROMECC с капацитет на производство от 43м3/час. Технологичното оборудване е от кофражни системи, произведени от водещия производител Progress Group и тяхното европейско подразделение Tecnocom SPA, Италия.

Освен това в завода се помещава модерна лаборатория за извършване на ежедневен контрол, необходим за високото качество на продукцията, основен приоритет на компанията.

Капацитетът на завода е от 80 хил. до 140 хил. кв.м застроена площ годишно, предлагайки с разнообразни схеми за рамковата конструкция.

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

BUILT.BG С КАФЕТО СУТРИН

Започнете деня си с най-важното и интересното от света на строителството, икономиката и инвестициите. Всяка сутрин в 7 ч. Директно в имейла ви.

Още от Built.bg

Създателите

Коментари и анализи

Built.bg Podcast

Избрано за Вас

Инфраструктура

Архитектура

Градска среда и Урбанизъм

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Бохемски истории

Be Green

Войната в Украйна

Последвайте ни

Запиши се за електронния бюлетин на Built

Само качествено съдържание, без спам