Бюлетин

“Главболгарстрой” подписа договор за “Сондажен фонд” с минно-геоложкият университет „Св. Иван Рилски“ при изграждането на ПГХ “Чирен”

Автор: Built.bg

Снимки: gbs-bg.com

Минно-геоложкият университет „Св. Иван Рилски“ чрез „Мингеоуниверс инженеринг – НИС – МГУ” ЕООД получи официална покана да бъде подизпълнител по договора заради експертизата си в областта. “Главболгарстрой” АД е един от участниците в ДЗЗД „Ю ДЖИ ЕС ДРИЛИНГ ЧИРЕН“. 

Дружеството участва в проекта след като подписа договор с “Булгартрансгаз” ЕАД за устройствено планиране, инвестиционно проектиране, доставка на необходимите материали и оборудване, изграждане и въвеждане в експлоатация на строеж: „Разширение на капацитета на „ПГХ Чирен”- сондажен фонд”. 

На снимката: проф. Ивайло Копрев, ректор на минно-геоложкият университет „Св. Иван Рилски“, Мая ПенчеваЧлен на УС на „Главболгарстрой Холдинг“ и Изп. директор на „Главболгарстрой“ АД, Александър Алексиев, ръководител проект ,, Разширение на капацитета на „ПГХ Чирен"- сондажен фонд", Главболгарстрой АДНа снимката: проф. Ивайло Копрев, ректор на минно – геоложкия университет „Св. Иван Рилски“, Мая Пенчева – Член на УС на „Главболгарстрой Холдинг“ и изп. директор на „Главболгарстрой“ АД, Александър Алексиев, ръководител проект ,, Разширение на капацитета на „ПГХ Чирен”- сондажен фонд”, Главболгарстрой АД

Част от обхвата на договора с “Булгартрансгаз” ЕАД включва актуализиране на съществуващия 3D геомеханичен модел и определяне местоположението на сондажите.„Мингеоуниверс инженеринг – НИС – МГУ” ЕООД да подпомага главния изпълнителя именно в тези дейности.

“Предстоят изработване на инвестиционен проект, както и процедури, свързани с опазване на околната среда и биологичното разнообразие. Ангажираме се и да подпомагаме изпълнителя с целия научен и професионален капацитет, с който разполагаме, предвид статута на проекта като приоритетен”, уточни проф. Ивайло Копрев, ректор на Минно-геоложкия университет „Св. Иван Рилски“.

През април беше подписан договор за разширението на капацитета на подземното газово хранилище (ПГХ) “Чирен”. Възложител е “Булгартрансгаз”,  изпълнител –  “Ю Джи Ес Дрилинг Чирен”.

Проектът има стратегическо значение за подобряване на енергийната сигурност и повишаване на конкуренцията и ликвидността на пазара на природен газ в България и в региона.

Още от Built.bg:  И вторият опит да бъде избран председател на СОС завърши неуспешно

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

BUILT.BG С КАФЕТО СУТРИН

Започнете деня си с най-важното и интересното от света на строителството, икономиката и инвестициите. Всяка сутрин в 7 ч. Директно в имейла ви.

Още от Built.bg

Създателите

Коментари и анализи

Избрано за Вас

Инфраструктура

Архитектура

Градска среда и Урбанизъм

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Бохемски истории

Be Green

Войната в Украйна

Built.bg Podcast

Последвайте ни

Запиши се за електронния бюлетин на Built

Само качествено съдържание, без спам