Бюлетин

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

”Главболгарстрой” с офис и във Вашингтон

В началото на май ГБС откри свое представителство в американската столица и се включи в срещата на върха “SelectUSA” Investment Summit в Нешънъл Харбър. 

Решението е взето след обсъждане с членовете на Международния Консултативен Съвет на ГБС, оглавяван от бившия комисар по разширяването на Европейския съюз Гюнтер Ферхойген. 

Офисът на “Главболгарстрой” във Вашингтон ще се ръководи от Денис Р. Дизел, който има дългогодишен опит в държавната администрация и частния сектор.

Денис Р. Дизел, ръководител на офиса на „ГБС“ в САЩ

Увеличеният търговски обмен на компанията с водещи производители на високо технологично оборудване в САЩ, както и сътрудничеството с международни асоциации и висши учебни заведения, сред които TCU – Ralph Lowe Institute, GFCC и др., са естествения повод българската компания да отвори врати и в САЩ. 

“Главболгарстрой” вече се позиционира като компания с международно присъствие. Вече успешно работят нейни представителства в Брюксел и Виена.

Офисът на строителния холдинг в американската столица ще отговаря и за партньорствата на групата в САЩ, включването в разговори и събития, касаещи инвестициите в инфраструктура, развитието на зелени идеи и иновативни строителни практики, стимулирането на екологично отговорни и ефективни процеси, регулаторнaта рамкa и възможностите за нови сътрудничества с водещи американски бизнес и професионални организации.

Ръководителят на Представителството ни във Вашингтон ще има за основна задача да следи от близо възможностите за финансиране и изпълнение на иновативни и високотехнологични проекти в сферата на строителството и енергетиката, както и да дава предложения за потенциални инвестиции от страна на компанията в различни сектори на американската икономика“ – каза Калин Пешов, Председател на Управителния Съвет на „Главболгарстрой Холдинг“ АД. 

От своя страна Денис Р. Дизел обясни как вижда работата си за българската компания: 

“Главболгарстрой” е международно признат лидер в областта на енергийната и транспортна инфраструктура на Балканите, чието присъствие на пазара в САЩ ще помогне за по-добро сътрудничество, иновации и успех. Идентифицирането и установяването на партньорства, които са от полза за всички, е отличителен белег на “ГБС” и очаквам с нетърпение да видя какво можем да постигнем заедно, докато вървим напред.“

А Калин Пешов подчерта, че: Представителният ни офис в Съединените Щати е част от звеното в Холдинговата структура, фокусирано върху международната дейност и глобалното позициониране на компания, а именно направлението „Стратегии, комуникации и международни отношения“. Убеден съм, че стъпването ни в САЩ представлява много добра възможност екипът на „Главболгарстрой“ да изгради допълнителни партньорства и да представи работата ни отвъд океана. Вярвам, че новото ни представителство ще отвори и нови врати за развитие на компанията.“

Още от Built.bg:  ЕС и президентът на Украйна ще подпишат днес споразумение в областта на сигурността

Според Пламена Ненкова, заместник изпълнителен директор „Стратегии, комуникации и международни отношения“ в “ГБС” откриването на офис във Вашингтон и участието на “Главболгарстрой” в “SelectUSA” Investment Summit са важни стъпки за компанията. И допълни:

“Ангажирани сме с това да разширим присъствието си в САЩ, за да предоставим на нашите клиенти възможно най-добри строителни решения, да работим за налагането на иновации на пазара и да разширяваме партньорската си мрежа“.

Калин Пешов, председател на Управителния съвет на „Главболгарстрой Холдинг“; Ръководителят на представителството на ГБС в САЩ – Денис Р. Дезиел и Пламена Ненкова, зам.-изпълнителен директор „Стратегии, комуникации и международни отношения“ в ГБС

Калин Пешов,  Денис Р. Дезиел и Пламена Ненкова се включиха и в тазгодишното издание на „SelectUSA“ Investment Summit, което се проведе в „Gaylord Convention Center“ в Нешънъл Харбър, Мериленд. 

Форумът събра водещи международни инвеститори, представители на частния бизнес, организации за икономическо развитие и експерти. Централна тема бяха инвестициите в САЩ и работата по укрепване на местната икономика, предоставяйки възможности за глобално сътрудничество.

В рамките на проведените разговори по време на “SelectUSA” бяха обсъдени и възможности за откриване на дъщерна компания на групата в Бостън, която да се фокусира върху иновативни и устойчиви решения, разработвани в партньорство с академичните среди. 

“Главболгарстрой” вече работи съвместно с университета TCU в Тексас, по – специално с енергийния институт „Ralph Lowe“. 

В тази посока стратегията с представителя на Международния консултативен съвет на ГБС и директор на енергийния институт в TCU д-р Анн Блънцер, е насочена към възможностите за сътрудничество при внедряване на иновативни технологии (вкл. електролизатори за производство на зелен водород) и решения за съхранение на различни видове енергия. 

“Главболгарстрой” е насочена и към  задълбочаването на отношенията си с организации за екологично строителство и представители на бизнеса, за да оптимизира потенциала на своя над 54-годишен опит в строителството.

Още от Built.bg:  Владимир Малинов ще изиска анализ относно приложимостта на парогенераторите от АЕЦ "Белене“ за АЕЦ "Козлодуй"

От компанията са убедени, че тази стъпка може да се реализира единствено чрез изграждане на партньорства и сътрудничества, базирани на сходни корпоративни ценности. 

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

BUILT.BG С КАФЕТО СУТРИН

Започнете деня си с най-важното и интересното от света на строителството, икономиката и инвестициите. Всяка сутрин в 7 ч. Директно в имейла ви.

Още от Built.bg

Създателите

Коментари и анализи

Built.bg Podcast

Избрано за Вас

Инфраструктура

Архитектура

Градска среда и Урбанизъм

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Бохемски истории

Be Green

Войната в Украйна

Последвайте ни

Запиши се за електронния бюлетин на Built

Само качествено съдържание, без спам