Бюлетин

Голям инвестиционен проект край Созопол ще обедини фармацевтична фабрика и стопански комплекс

Началото на голям инвестиционен проект за фармацевтична фабрика, стопански и туристически комплекс беше дадено в село Зидарово, Община Созопол, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация. Оттам информираха, че проектът ще бъде на стойност над 40 000 000 лева и ще има важно значение за развитието на региона.

Инвестиционният проект “Ведра Ленд” е на фармацевтичната компания “Ведра Интернешънъл” и производителя “Тера Фармасютикъл”. Проектът ще съчетае в себе си традициите на Странджа с най-модерните технологии, за да промотира здравословен начин на живот, постигнат чрез лечебната сила на природата, обясниха от общината.

Във фармацевтичната фабрика ще се произвеждат продукти, базирани именно на характерните за региона природни богатства. Тя ще бъде първи етап от създаването на комплекса и за нея вече има влязло с сила строително разрешение.

Освен производствена база във “Ведра Ленд” се планира да бъде създаден стопански комплекс, в който ще се отглеждат над 60 вида билки и лечебни растения, както и овощни дървета и млекодайни животни. Планира се и изграждането на голям събитиен център с площ близо 1000 кв. м. с възможност за провеждане на научни мероприятия с медицинската и фармацевтична общност, както и мини голф игрище, което да привлича български и чуждестранни туристи и специални гости.

При осъществяването на всички етапи от проекта се предвижда да работят над 200 души.

Построяването на завода, а след това в бъдеще и стопанския и научно-туристически комплекс, ще утвърди региона на Созопол като пример за привличане на инвестиции от утвърдени компании със съвременни производствени технологии и ще допринесе за развитието не само в областта на туризма, но и на високотехнологичното производство на продукти за здравето, добавиха от община Созопол.

Още от Built.bg:  Какво е бъдещето на енергетиката?

Церемонията по символичната първа копка ще е на 18 септември.

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

BUILT.BG С КАФЕТО СУТРИН

Започнете деня си с най-важното и интересното от света на строителството, икономиката и инвестициите. Всяка сутрин в 7 ч. Директно в имейла ви.

Още от Built.bg

Създателите

Коментари и анализи

Избрано за Вас

Инфраструктура

Архитектура

Градска среда и Урбанизъм

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Бохемски истории

Be Green

Войната в Украйна

Built.bg Podcast

Последвайте ни

Запиши се за електронния бюлетин на Built

Само качествено съдържание, без спам