Бюлетин

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Гръцкото министерство на туризма и Гугъл – едно иновативно партньорство

Гръцкото министерство на туризма и Гугъл (Google) обявиха ново партньорство за ускоряване на устойчивата трансформация на гръцката туристическа индустрия, съобщи в.”Катимерини”. Партньорството е в рамките на икономическия форум в Делфи и включва нова програма за обучение за малки и средни туристически предприятия в сътрудничество с Глобалния съвет за устойчив туризъм (GSTC).

Програмата започва този месец и ще бъде безплатна. Нейната цел е да помогне на малките и средни предприятия в сферата на туризма по пътя им към устойчив растеж.

Основните характеристики на програмата, която представлява новият стълб на инициативата на Гугъл “Grow Greece with Google”, са ефективно информиране от страна на предприятията за тяхната дейност в областта на околната среда, изготвяне на стратегия за устойчивост, осигуряване на сертификат за устойчивост, проучване на източниците на финансиране за малките и средни предприятия в сектора и възприемане на оптимални практики за пестене на енергия и вода и за рационално управление на отпадъчните води.

“Устойчивият туризъм никога не е бил толкова важен, колкото днес – както за пътуващите, така и за планетата. Този преход, особено за малките и средни предприятия, е сложен, затова ние активно го подкрепяме чрез нашите продукти, инициативи и финансирането, което предоставяме”, каза главният изпълнителен директор на Гугъл за Европа, Близкия изток и Африка Мат Бритин.

“Нашето сътрудничество с министерството на туризма се основава на по-широкия ни ангажимент да подкрепяме устойчивото развитие в Гърция”, добави той.

Министър Василис Кикилиас изтъкна, че “тази програма ще накара професионалистите в туризма да се присъединят към усилията за постигане на целите за устойчивост”.

Гугъл обяви също финансиране в размер на 1 милион долара от Google.org в подкрепа на организации, които подпомагат социални предприятия в Гърция с акцент върху устойчивото развитие и екотуризма.

Още от Built.bg:  Енергийният министър: Категорично имаме нужда от новата мощност на АЕЦ "Козлодуй"

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

BUILT.BG С КАФЕТО СУТРИН

Започнете деня си с най-важното и интересното от света на строителството, икономиката и инвестициите. Всяка сутрин в 7 ч. Директно в имейла ви.

Още от Built.bg

Създателите

Коментари и анализи

Built.bg Podcast

Избрано за Вас

Инфраструктура

Архитектура

Градска среда и Урбанизъм

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Бохемски истории

Be Green

Войната в Украйна

Последвайте ни

Запиши се за електронния бюлетин на Built

Само качествено съдържание, без спам