Бюлетин

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Гориво има, не е изключено ново повишение на цените

Само в една верига бензиностанции цената на дизела е над 3 лева, показва проверка тази сутрин по бензиностанциите в Стара Загора. Това съобщи в интервю по телефона за БТА Живодар Терзиев, председател на Българската газова и петролна асоциация. По думите му няма причина едно  и също гориво да се продава на цени между 2,67 и 3,30 лв. тази сутрин.

Заплатата на търговеца е от маржа на горивото“, обясни пред БТА Живодар Терзиев. Той припомни, че КЗК винаги съветват да има конкуренция, а не едни и същи цени.

Складовете са пълни, по-голяма част от бензиностанциите днес отвориха врати. Истерия няма“, подчерта председателят на Българската газова и петролна асоциация.

Според него атаката вчера, след която са образувани големи опашки пред бензиноколонките, е организирана чрез социалните мрежи и трябва да бъде разследвана. „Само за 6 часа вчера в бензиностанциите, които управлявам, продадохме гориво за 3 дни“, посочи Живодар Терзиев.

По данни на Българската газова и петролна асоциация от понеделник цената на барел е нараснала с 20 на сто, от 99 на 118 долара.  Ново поскъпване до края на седмицата не е изключено, прогнозира за БТА Живодар Терзиев. 

Тази нощ, в профила си във фейсбук, премиерът съобщи, че утре ще призове Комисията за защита на конкуренцията да извърши проверка кой и как спекулира с цените. В социалните медии Кирил Петкова написа още:

Без никаква причина в момента се всява паника за горивата! Един танкер разтовари днес, чакат се още два танкера за разтоварване в “Лукойл”. Гориво има и няма никакъв шанс да спре или да свърши!

Колкото и хибридни лъжи да се разпространят, проблемът им е, че остават лъжи, а на лъжата краката са къси“, посочва Кирил Петков.

Още от Built.bg:  Васил Терзиев: Ще бъдат спрени 21 незаконосъобразни обществени поръчки

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

BUILT.BG С КАФЕТО СУТРИН

Започнете деня си с най-важното и интересното от света на строителството, икономиката и инвестициите. Всяка сутрин в 7 ч. Директно в имейла ви.

Още от Built.bg

Създателите

Коментари и анализи

Built.bg Podcast

Избрано за Вас

Инфраструктура

Архитектура

Градска среда и Урбанизъм

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Бохемски истории

Be Green

Войната в Украйна

Последвайте ни

Запиши се за електронния бюлетин на Built

Само качествено съдържание, без спам