Бюлетин

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Гроздан Караджов е номиниран за вицепремиер и регионален министър

Снимка: БТА

Гроздан Караджов е номиниран за вицепремиер и министър на регионалното развитие и благоустройството от квотата на “Има такъв народ”.

Това e предложението на “Продължаваме Промяната” за структура и състав на Министерския съвет. Мандатът за съставяне на правителство беше връчен днес от президента Румен Радев на кандидата за министър-председател Кирил Петков.

Гроздан Караджов е роден на 14 декември 1966 г. в Стара Загора. Завършва Първа английска езикова гимназия в София. Завършил е право в Софийския университет “Св. Климент Охридски”. Председател на Независимото студентско дружество в Юридическия факултет на Софийския университет и съпредседател на Федерацията на независимите студентски дружества.

Караджов е активен участник в студентските протести през 90-те години на 20-и век. Той е съосновател и национален координатор на Българското сдружение за честни избори.

В периода от 1990 г. до 1995 г. е програмен координатор, главен секретар и програмен директор във фондация “Отворено общество”. През 1998 г. завършва курс по телекомуникационен мениджмънт в Токио, Япония.
В периода от 1996 г. до 2011 г. Гроздан Караджов е главен секретар на Комитета по пощи и далекосъобщения, главен секретар на Министерство на транспорта и съобщенията и председател на Съвета на директорите на Българската телекомуникационна компания. От 1998 г. до 2003 г. е член на Надзорния съвет на Българска пощенска банка и член на Съвета на директорите на компанията “Рила солюшънс”.

От юли 2002 г. до 12 май 2004 г. е изпълнителен директор на фондация “Демокрация”. През 2012 г. е съучредител на фондация “Светът на Мария”.

Депутат в 43-ото Народно събрание /2014-2017/ от коалиция “Реформаторски блок”. От 27 ноември 2014 г. до 11 декември 2015 г. е председател на Комисията по транспорт, информационни технологии и съобщения в 43-ото Народно събрание и член на комисията до края на мандата на парламента.

Още от Built.bg:  Еврокомисията прогнозира ръст на БВП в България

Бил е член на Комисията по взаимодействието с неправителствените организации и жалбите на гражданите /4 март 2015-26 януари 2017/ .

През 2017 г. е съосновател на сдружение “Граждански съвет” и е председател на Управителния съвет на сдружението и понастоящем.

 

Женен, с четири деца. Говори английски и руски език.

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

BUILT.BG С КАФЕТО СУТРИН

Започнете деня си с най-важното и интересното от света на строителството, икономиката и инвестициите. Всяка сутрин в 7 ч. Директно в имейла ви.

Още от Built.bg

Създателите

Коментари и анализи

Built.bg Podcast

Избрано за Вас

Инфраструктура

Архитектура

Градска среда и Урбанизъм

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Бохемски истории

Be Green

Войната в Украйна

Последвайте ни

Запиши се за електронния бюлетин на Built

Само качествено съдържание, без спам