Бюлетин

Гроздан Караджов: Няма конкретен резултат от срещата между превозвачите и премиера

Няма конкретен резултат след срещата с превозвачите. Това заяви пред журналисти в Министерския съвет вицепремиерът и министър на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов след срещата между представители на правителството и организации от транспортния сектор.

Тази среща не си е поставяла за цел конкретен резултат, а да се обсъдят въпросите на сектора на превозвачите, защото те излязоха и протестираха, заяви министърът. Караджов посочи, че след като големите организации на фирми от бранша са напуснали неудовлетворени срещата минути след нейното начало, на разговорите с премиера Кирил Петков и ресорни министри от кабинета са останали единствено няколко представители на малки фирми.

Снимка: БТА

Уважението и към едните, и към другите, от моя страна и от страна на правителството, винаги е било еднакво, заяви Гроздан Караджов. Той увери, че държавата ще обмисли исканията на представителите на сектора и ще направи следваща среща с тях. Днес те обявиха готовност за още протести заради затрудненията, които изпитват от покачващите се цени на горивата.

Транспортните фирми настояват за отпадане на биодобавката на горивата за период от шест месеца, връщане на 50% от акциза на горивата за същия период, както и справедливо определяне на размера на тол таксите.

Освен вицепремиера Гроздан Караджов, в днешната среща участваха премиерът Кирил Петков, както и министърът на транспорта и съобщенията Николай Събев.

close

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Още от Built.bg

Войната в Украйна

Избрано за Вас

Последвайте ни

Най-споделяното от Built.bg

Коментари и анализи

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Инфраструктура

Архитектура

Създателите

Градска среда и Урбанизъм

Бохемски истории

Be Green

Built.bg Podcast

Запиши се за електронния бюлетин на Built

Само качествено съдържание, без спам