Бюлетин

Гроздан Караджов пред bTV: АМ “Струма” е крайъгъглният камък на управлението

Вицепремиерът и министър на регионалното развитие и благоустройство Гроздан Караджов коментира строежа на АМ “Струма”, който според него е крайъгълният камък на управлението. Това той направи пред Златимир Йочев в bTV. Министърът заяви, че днес предстои среща между него и министъра на екологията Борислав Сандов, която цели да се стигне до консенсус по вариантите, които министерството на регионалното развитие предлага, във връзка със строежа на магистрала “Струма”. Според Караджов, недовършването на тази автомагистрала ще събуди голямо недоволство сред хората и може да бъде една от причините за сваляне на управлението. Като други две причини, зависещи от ръководеното от него министерство, той посочи инхаус поръчките и ремонтът на пътищата в Северозападна България.

Караджов заяви също, че в момента се работи по спиране на изпреварването в 13-километровия участък в Кресненското дефиле. Целта е да се намалят броя на пътно-транспортните произшествия в този район. Министърът помоли за разбиране от страна на шофьорите, защото това е единственият начин да се спазва безопасното движение на автомобили и да се опази живота на пътуващите особено по време на активния отпускарски сезон.

Ще се поставят знаци в малките населени места, за да се намали тежкотоварният трафик.

Това заяви Гроздан Караджов по време на интервюто в сутрешния блок на bTV. В Монтанско това ще се случи до 2 седмици, добави той. Това се налага, заради зачестилите инциденти. Вчера тежкотоварен автомобил отново се вряза в къща в Монтанско село. Шофьорът е загубил контрол над превозното средство и катастрофира в къщата. Участъкът, на който инцидента се случва, е част от Републиканската пътна мрежа.

Още от Built.bg:  Иван Шишков: Разширяваме ГКПП „Лесово“ и обръщаме посоката на петролопровода „Александруполис – Бургас”

Министър Караджов обясни и че ще се работи по отстраняването на неравностите по всички автомагистрали и първокласните пътища, там, където има такива.

Естествено това означава много ремонти и временна организация на движението. Знам, че е много изнервящо и знам, че много ни се иска да стигнем бързо било по работа, било до морето, но ще се наложи да се съобразяваме. Това е в интерес на нашата безопасност и тази на децата ни.

Според Грозда Караджов тези ремонти са наложителни и добави, че с абсолютно добра равнинност на настилката ще бъдат избегнати т.н. аквапланинги. Ще бъдат премахнат и стари знаци, като ще се подменят с нови, тъй като голяма част от тях са на повече от 30 години.

Бъдещият строеж на нови мостове над река Дунав, Караджов коментира като изключително добра идея и пожела успех на колегата си Николай Събев, като уточни, че тези проекти са в обхвата на транспортното ведомство.

close

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Още от Built.bg

Създателите

Коментари и анализи

Избрано за Вас

Инфраструктура

Архитектура

Градска среда и Урбанизъм

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Бохемски истории

Be Green

Войната в Украйна

Built.bg Podcast

Последвайте ни

Запиши се за електронния бюлетин на Built

Само качествено съдържание, без спам