Бюлетин

Гюнтер Ферхойген оглавява Международния консултативен съвет на „Главболгарстрой“

Бордът ще дава решения на ръководството на компанията по стратегически въпроси

Българската  строителна компания „Главболгарстрой“ от няколко години присъства в Брюксел със свой Представителен офис, членува в редица европейски и международни секторни организации. Като естествено развитие на тази корпоративна структура „Главболгарстрой“ сформира Международен Консултативен Съвет.

Бордът стартира дейността си от началото на следващата 2023 година и ще работи съвместно с членовете на Управителния и Надзорния съвет на компанията, при вземане на решения по ключови въпроси от международен характер, свързани с бъдещото развитие.

Целта на създаването на Съвета е използването на потенциала на екип от доказани и публично признати професионалисти, със значителен опит в областта на бизнеса, политиката и академичните среди. Те ще подкрепят членовете на УС и НС на компанията, като предоставят своята експертиза, както и визията си за различни професионални и местни перспективи.

Бордът започва дейнистта си с експерти, чиито ресори са на база опита и квалификацията им. Те ще работят съвместно с ръководството на ГБС при изготвянето на стратегии за развитие на бизнеса,  по теми от обществен и международен характер,  в областта на корпоративната социална отговорност, маркетинга, управлението и др.

Начело на Международния консултативен борд на „Главболгарстрой“ застава германският политик и опитен европейски ръководител – Гюнтер Ферхойген. Той е бивш заместник-председател на Европейската комисия при мандата на Комисията „Барозу I“, като последователно  заема и постовете на Eврокомисар по разширяването (1999 – 2004 г.) и на Европейски комисар по предприемачество и индустрия (2004 – 2010 г.). 

Като част от структурното звено на ГБС, Гюнтер Ферхойген ще поеме географския фокус „ЕС и Западна Европа“, а темите от ресора му ще включват индустрия, инфраструктура, икономика и европейски отношения.

Член на Борда става д-р Анн Блънцер – Изпълнителен директор на Института по енергетика “Ралф Лоу” и преподавател по енергетика, управление и лидерство в Тексаски християнски университет/ Texas Christian University (САЩ).

Основателят и президент на “Икономическия форум Делфи” Симеон Цомокос, също се присъединява към Межднародния съвет.

Д-р Блънцер ще работи с ГБС в областта на енергетиката, управлението и иновациите, поемайки географския регион на Северна Америка и по-конкретно на САЩ. Симеон Цокомос ще отговаря за Югоизточна Европа, Западните Балкани и Средиземноморието, като ще се фокусира върху теми, свързани с регионалната свързаност, икономика и бизнес.

 

close

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Още от Built.bg

Създателите

Коментари и анализи

Избрано за Вас

Инфраструктура

Архитектура

Градска среда и Урбанизъм

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Бохемски истории

Be Green

Войната в Украйна

Built.bg Podcast

Последвайте ни

Запиши се за електронния бюлетин на Built

Само качествено съдържание, без спам