Бюлетин

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Гюнтер Ферхойген оглавява Международния консултативен съвет на „Главболгарстрой“

Бордът ще дава решения на ръководството на компанията по стратегически въпроси

Българската  строителна компания „Главболгарстрой“ от няколко години присъства в Брюксел със свой Представителен офис, членува в редица европейски и международни секторни организации. Като естествено развитие на тази корпоративна структура „Главболгарстрой“ сформира Международен Консултативен Съвет.

Бордът стартира дейността си от началото на следващата 2023 година и ще работи съвместно с членовете на Управителния и Надзорния съвет на компанията, при вземане на решения по ключови въпроси от международен характер, свързани с бъдещото развитие.

Целта на създаването на Съвета е използването на потенциала на екип от доказани и публично признати професионалисти, със значителен опит в областта на бизнеса, политиката и академичните среди. Те ще подкрепят членовете на УС и НС на компанията, като предоставят своята експертиза, както и визията си за различни професионални и местни перспективи.

Бордът започва дейнистта си с експерти, чиито ресори са на база опита и квалификацията им. Те ще работят съвместно с ръководството на ГБС при изготвянето на стратегии за развитие на бизнеса,  по теми от обществен и международен характер,  в областта на корпоративната социална отговорност, маркетинга, управлението и др.

Начело на Международния консултативен борд на „Главболгарстрой“ застава германският политик и опитен европейски ръководител – Гюнтер Ферхойген. Той е бивш заместник-председател на Европейската комисия при мандата на Комисията „Барозу I“, като последователно  заема и постовете на Eврокомисар по разширяването (1999 – 2004 г.) и на Европейски комисар по предприемачество и индустрия (2004 – 2010 г.). 

Като част от структурното звено на ГБС, Гюнтер Ферхойген ще поеме географския фокус „ЕС и Западна Европа“, а темите от ресора му ще включват индустрия, инфраструктура, икономика и европейски отношения.

Още от Built.bg:  Джанет Йелън поиска замразените руски активи трябва да се "отключат" в помощ на Украйна

Член на Борда става д-р Анн Блънцер – Изпълнителен директор на Института по енергетика “Ралф Лоу” и преподавател по енергетика, управление и лидерство в Тексаски християнски университет/ Texas Christian University (САЩ).

Основателят и президент на “Икономическия форум Делфи” Симеон Цомокос, също се присъединява към Межднародния съвет.

Д-р Блънцер ще работи с ГБС в областта на енергетиката, управлението и иновациите, поемайки географския регион на Северна Америка и по-конкретно на САЩ. Симеон Цокомос ще отговаря за Югоизточна Европа, Западните Балкани и Средиземноморието, като ще се фокусира върху теми, свързани с регионалната свързаност, икономика и бизнес.

 

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

BUILT.BG С КАФЕТО СУТРИН

Започнете деня си с най-важното и интересното от света на строителството, икономиката и инвестициите. Всяка сутрин в 7 ч. Директно в имейла ви.

Още от Built.bg

Създателите

Коментари и анализи

Built.bg Podcast

Избрано за Вас

Инфраструктура

Архитектура

Градска среда и Урбанизъм

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Бохемски истории

Be Green

Войната в Украйна

Последвайте ни

Запиши се за електронния бюлетин на Built

Само качествено съдържание, без спам