Бюлетин

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Иновативно училище с фокус природните науки и инженерното мислене се създава в София

Създаваме първото в България иновативно училище от ново поколение с фокус върху природните науки, дигиталните технологии, инженерното мислене и математика (STEM) в сградата на детски център „Музейко“, съобщава кметът на София Йорданка Фандъкова на страницата си във Фейсбук.

С нашите партньори от фондация „Америка за България“ и Химико-технологичният и металургичен университет (ХТМУ) осигуряваме сградите и нужните инвестиции, посочва Фандъкова. С решението да развием работата на „Музейко“ с иновативно училище си поставяме за цел да мотивираме повече деца да изучават природо-математически науки и технологии в модерна образователна среда.

Фондация „Америка за България“ ни предоставя детския център „Музейко“, а ХТМУ  – допълнителна сграда, за да осигурим училището, заедно с център за обучение на учители, съобщава кметът.

След приключване на учебните часове и в почивните дни „Музейко“ ще продължава да функционира като интерактивен детски научен център. От своя страна общината ще предостави два спортни имота на Министерството на образованието, които ще се ползват от ХТМУ за тяхната спортна база.

С доклад до Столичния общински съвет на кмета Фандъкова този проект и споразумението между трите институции ще бъдат обсъдени и гласувани от Столичния общински съвет. Столичният кмет благодари за екипната работа на Нанси Шилър, президент на фондация „Америка за България“, на Сеня Терзиева-Желязкова, ректор на ХТМУ, както и на министъра на образованието Николай Денков, който участва в конструирането на проекта.

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

BUILT.BG С КАФЕТО СУТРИН

Започнете деня си с най-важното и интересното от света на строителството, икономиката и инвестициите. Всяка сутрин в 7 ч. Директно в имейла ви.

Още от Built.bg

Създателите

Коментари и анализи

Built.bg Podcast

Избрано за Вас

Инфраструктура

Архитектура

Градска среда и Урбанизъм

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Бохемски истории

Be Green

Войната в Украйна

Последвайте ни

Запиши се за електронния бюлетин на Built

Само качествено съдържание, без спам