Бюлетин

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

ИНТ предлага създаването на временна комисия за плащанията по договори с дружества с държавно участие

„Има такъв народ“ (ИТН) предлага проект на решение за създаването на временна парламентарна комисия за проверка на задълженията и одобряване на плащанията по договори, сключени с първостепенните и второстепенните разпоредители с бюджет, както и с дружества с държавно участие в капитала. Предложението е внесено днес,  показва справка в сайта на Народното събрание.

Искането на ИТН е плащанията да се извършват след решение на Народното събрание въз основа на доклад на Временната комисия. Предложението е комисията да действа в срок от една година, като членовете в нея да са 23 народни представители – по шестима от „Продължаваме Промяната“ и ГЕРБ-СДС, по трима от ДПС, БСП и ИТН и по един от „Демократична България“ и „Възраждане“.

В мотивите към проекта се посочва, че предотвратяването на незаконосъобразното и нецелесъобразно разходване на публични средства в бъдеще след да бъде на база ефективен и превантивен контрол. „Подобен контрол трябва да се прилага при еднакви и недискриминационни правила по отношение на всяко задължение, възникнало по договорни и извъндоговорни отношения, по които страна е държавата, в лицето на първостепенните и второстепенните разпоредители с бюджет, както и на търговските дружества с държавно участие в капитала“, отбелязват вносителите.

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Още от Built.bg:  Продажбите на новопостроени жилища в САЩ намаляват

BUILT.BG С КАФЕТО СУТРИН

Започнете деня си с най-важното и интересното от света на строителството, икономиката и инвестициите. Всяка сутрин в 7 ч. Директно в имейла ви.

Още от Built.bg

Създателите

Коментари и анализи

Built.bg Podcast

Избрано за Вас

Инфраструктура

Архитектура

Градска среда и Урбанизъм

BUILT.BG DAILY

Започнете деня си с историите, които нашите редактори ще изберат за Вас.

Ние уважаваме Вашите лични данни и няма да ги споделим с никого. Може да се отпишете по всяко време.

Бохемски истории

Be Green

Войната в Украйна

Последвайте ни

Запиши се за електронния бюлетин на Built

Само качествено съдържание, без спам